Kiderült, mikor oltják be Orbán Viktort

Kormánypárti politikusoknál érdeklődtek arról, hogy ők mikor részesülnek az új koronavírus elleni vakcinában. Volt, aki nem válaszolt, de volt, aki igen. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-12-30 10:38

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kiderült, mikor oltják be Orbán Viktort 

A sajtó a Fidesz frakciónál, illetve néhány kiemelt kormánypárti politikusnál érdeklődött arról, hogy ők mikor részesülnek az új koronavírus elleni vakcinában. Volt, aki nem válaszolt, de volt, aki igen – például a kormányfő sajtófőnöke és Kásler Miklós. Íme a válaszok.

Újabb három földrengés rázta meg Horvátországot, ami nálunk is érezhető volt

Baranya megyéből és Szlovéniából jelezték, hogy észlelték a hajnali földmozgásokat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

70 ezer adag vakcina landolt Ferihegyen

Szerdán kora reggel érkezett be a második kör a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyagából a Liszt Ferenc Repülőtérre. A közmédia nemcsak erről, hanem egy következő, nagy szállítmányról is tájékoztatott, valamint arról, ki részesül a mostani hetvenezres adagból. Részletek itt.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mindeközben tovább csökkent a magyarországi aktív fertőzöttek száma, de így is több ezer főnél mutatták ki a fertőzést, és a halottak száma bőven száz felett volt. A legfrissebb, hivatalos hazai koronastatisztikákat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Az ELTE geológusa elmagyarázta a földrengést, és azt is, mire számíthatunk: Afrika miatt történik az egész

Miért reng a föld március óta a horvátoknál? Hogyan lehetséges, hogy az “utórengés” erősebb? Van okunk aggodalomra? Ezekre a kérdésekre adja meg a választ dr. Timár Gábor geofizikus, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára ebben a cikkben.

Figyelem: januártól változnak a bankkártyás fizetések

Több mint 9,7 millió bankkártyás ügyfelet érintenek a változások, amelyek egy közös uniós jogszabály, illetve a magyar kereskedelmi törvény miatt lépnek életbe. Ennek köszönhetően elsejétől több helyen fizethetünk kártyával, plusz az eddigiekhez képest némi macerát is a nyakunkba kapunk, ugyanakkor cserébe biztonságosabb lesz a kártyahasználat. További információkért kattints ide.

Három hónapig még biztosan nem kezdik meg élesben a magyarok oltását az orosz vakcinával

A beérkezett hatezer adagot valóban felhasználják, de nem a normál, lakossági oltásra. Mit jelent ez a gyakorlatban? A víruskutató ebben a cikkben elmondja.

Újabb vakcinát engedélyeztek a britek, és már 600 ezer embert be is oltottak vele

Az Egyesült Királyságban immár az Oxfordi Egyetemen fejlesztett koronavírus elleni oltóanyag is elérhető, hatalmas tételben. Ennek a típusnak a versenytársakhoz képest egy komoly hátránya, de egy nagy előnye is van. Minderről bővebben itt olvashatsz.

A kínaiak elárulták: tízszer annyi fertőzött lehetett Vuhanban, mint amiről a hivatalos adatok szóltak

Fotó: Getty Images

A kínai betegségmegelőzési központ (CDC) több tízezer vuhani lakos vizsgálata után sokkoló eredményekre jutott a koronavírus kiindulópontjaként számontartott közép-kínai város járványhelyzetéről. Ha kíváncsi vagy, miről van szó, akkor ezt a cikket olvasd el.

Meglepő változások a UPC csatornakínálatában

A szolgálató némileg váratlan módon a DIGI néhány sportcsatornájával bővített, és míg egy szinte ismeretlen adót is elérhetővé tesznek, egy népszerű csatornát eltávolítanak. Részletek itt.

Mutatjuk, meddig várat magára biztosan a valódi tél

Egyelőre a megszokottnál több fokkal enyhébb időjárásra ébredünk, egy csípős éjjelt leszámítva ez egészen egy januári fordulópontig minden bizonnyal így is marad. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Új olcsó mobillal jött ki a Samsung

itbusiness.hu6 órája

Nem kell többé kasztrálni a malacokat: a tudósok találtak egy másik megoldást

agroinform.hu9 órája

Megváltozik a Google keresője

digitalhungary.hu9 órája

Januártól kötelező a többlépcsős azonosítás

tozsdeforum.hu9 órája

Szijjártó Péter reagált az ukránok vérontással való fenyegetésére

demokrata.hu11 órája

Ez lehet a koronavírus fertőzés következtében fellépő súlyos tüdőgyulladás oka

igenyesferfi.hu11 órája

Pécsi Ildikó hagyatéka körül forrnak az indulatok: fogadott fia tajtékzik a dühtől

life.hu12 órája

5 kutyafajta, amit gyakran visszavisznek az örökbefogadás után

joy.hu15 órája