Kiemelt Hírek 2020. április 08.

Kiderült, mikor jelenti be Orbán, hogy meghosszabbítják-e a kijárási korlátozást

Startlap Kiemelt Hírek 2020. április 08.
Kovács Zoltán államtitkár beszélt minderről. Esti hírösszefoglaló.

Kiderült, mikor jelenti be a miniszterelnök, hogy meghosszabbítják-e a kijárási korlátozást

Kovács Zoltán államtitkár a kormányülés szünetében felvett rövid videóüzenetben jelentette be a Facebookon, hogy a miniszterelnök mikor dönt a kijárási korlátozással kapcsolatban. A felvételt, melyből minden kiderül, ide kattintva érheted el. 

Korlátozza a vásárlók számát a Tesco csütörtöktől

Fontosnak tartja a multi vevőik és munkavállalóik biztonságát is, ezért az áruházaikban egy időben csak „előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat” – írják közleményükben.  Idekattintva az is ki fog derülni, miként is akarják a személyek számát ellenőrizni a kereskedelmi egységeikben.

Varga Mihály: a járvány elleni védekezésre nem jött EU-pénz 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A pénzügyi akciócsoport ülése után a pénzügyminiszter is egy Facebook-videóban árulta el, miből és mekkora összeget fordítanak a koronavírus elleni védekezésre. További részletek innen érhetőek el. 

Ifj. Lomnici Zoltán szerint külső támadás érte a forintot

A Századvég jogi szakértője az M1 csatornáján nyilatkozott minderről, illetve kitért az MNB korrekciós kamatemelésére is, mely után erősödött a forint. Soros György is belekerült a mondanivalójába, idekattintva megtudhatod miként is. 

A 24.hu úgy tudja, kiürítenek egy kórházat Újpesten, járványkórház lesz belőle

Müller Cecília tiszti főorvos a szerdai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy korábbi döntéssel minden megyei kórházat járványkórházzá neveztek ki. Hogy Újpesten melyik egészségügyi intézményt alakítják át megfelelően, az ebből a cikkből fog kiderülni. 

Mindenki tapsolt, amikor a 84 éves nagypapa a koronavírust legyőzve hagyta el a kórházat

Páratlan videót töltött fel egy felhasználó a Twitterre, melyben saját nagyapját örökítette meg, aki tapsoló ápolóktól  és orvosoktól övezve, diadalmasan hagyta el a kórházat, túlélve az elmúlt fél évszázad legkegyetlenebb járványát. A megható pillanatot itt nézheted meg. 

Szentendre sem kér a turistákból húsvétkor

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

 Sőt Hollókő, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas sem. Normál körülmények között természetesen mindenkit szívesen látnának, de most már kéréssel fordultak az esetleg útnak induló turistákhoz – erről bővebben errefelé tudhatsz meg mindent. 

Harminc éve nem volt ilyen: kilátszanak a szmogból a világ leghíresebb hegyének csúcsai

Országos házi karantént rendelt el 1,3 milliárd polgárának, legalább három hétre Narendra Modi, indiai kormányfő március 24-től. A légszennyezettségi mutatók a világ második legnagyobb országában is gyökeresen megváltoztak azóta, a leghihetetlenebb bizonyítékot már le is filmezték az utókor számára. Errefelé lehet rácsodálkozni, milyen messziről is látható egyébként minden hegymászó álma, ha az ember felhagy a környezete szennyezésével.

Február óta nem álltak le Albert Camus könyvének nyomtatásával Japánban

Már több, mint egymillió példányt adtak el Albert Camus leghíresebb művéből Japánban, ahol a koronavírus-járvány kezdete, vagyis február óta hétszer nyomták újra ugyanazt a könyvet. Hogy melyikről is van szó, az ebből a cikkből fog kiderülni.

Jó lesz vigyázni, egy androidos kártevő koronavírusos információkkal pályázik a bankkártyák adataira

A Ginp banki trójai csaliként veti be a koronavírus fertőzöttekről szóló információkat az Android felhasználók hitelkártya adatainak megszerzéséért. Innen te is megtudhatod, mi az amivel átvághatnak az adathalászok, ha nem vagy kellően körültekintő.

Keresés az oldalon