Kiderült, mikor jelenti be Orbán, hogy meghosszabbítják-e a kijárási korlátozást

Startlap - Startlap
Kovács Zoltán államtitkár beszélt minderről. Esti hírösszefoglaló.

Kiderült, mikor jelenti be a miniszterelnök, hogy meghosszabbítják-e a kijárási korlátozást

Kovács Zoltán államtitkár a kormányülés szünetében felvett rövid videóüzenetben jelentette be a Facebookon, hogy a miniszterelnök mikor dönt a kijárási korlátozással kapcsolatban. A felvételt, melyből minden kiderül, ide kattintva érheted el. 

Korlátozza a vásárlók számát a Tesco csütörtöktől

Fontosnak tartja a multi vevőik és munkavállalóik biztonságát is, ezért az áruházaikban egy időben csak „előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat” – írják közleményükben.  Idekattintva az is ki fog derülni, miként is akarják a személyek számát ellenőrizni a kereskedelmi egységeikben.

Varga Mihály: a járvány elleni védekezésre nem jött EU-pénz 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A pénzügyi akciócsoport ülése után a pénzügyminiszter is egy Facebook-videóban árulta el, miből és mekkora összeget fordítanak a koronavírus elleni védekezésre. További részletek innen érhetőek el. 

Ifj. Lomnici Zoltán szerint külső támadás érte a forintot

A Századvég jogi szakértője az M1 csatornáján nyilatkozott minderről, illetve kitért az MNB korrekciós kamatemelésére is, mely után erősödött a forint. Soros György is belekerült a mondanivalójába, idekattintva megtudhatod miként is. 

A 24.hu úgy tudja, kiürítenek egy kórházat Újpesten, járványkórház lesz belőle

Müller Cecília tiszti főorvos a szerdai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy korábbi döntéssel minden megyei kórházat járványkórházzá neveztek ki. Hogy Újpesten melyik egészségügyi intézményt alakítják át megfelelően, az ebből a cikkből fog kiderülni. 

Mindenki tapsolt, amikor a 84 éves nagypapa a koronavírust legyőzve hagyta el a kórházat

Páratlan videót töltött fel egy felhasználó a Twitterre, melyben saját nagyapját örökítette meg, aki tapsoló ápolóktól  és orvosoktól övezve, diadalmasan hagyta el a kórházat, túlélve az elmúlt fél évszázad legkegyetlenebb járványát. A megható pillanatot itt nézheted meg. 

Szentendre sem kér a turistákból húsvétkor

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

 Sőt Hollókő, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas sem. Normál körülmények között természetesen mindenkit szívesen látnának, de most már kéréssel fordultak az esetleg útnak induló turistákhoz – erről bővebben errefelé tudhatsz meg mindent. 

Harminc éve nem volt ilyen: kilátszanak a szmogból a világ leghíresebb hegyének csúcsai

Országos házi karantént rendelt el 1,3 milliárd polgárának, legalább három hétre Narendra Modi, indiai kormányfő március 24-től. A légszennyezettségi mutatók a világ második legnagyobb országában is gyökeresen megváltoztak azóta, a leghihetetlenebb bizonyítékot már le is filmezték az utókor számára. Errefelé lehet rácsodálkozni, milyen messziről is látható egyébként minden hegymászó álma, ha az ember felhagy a környezete szennyezésével.

Február óta nem álltak le Albert Camus könyvének nyomtatásával Japánban

Már több, mint egymillió példányt adtak el Albert Camus leghíresebb művéből Japánban, ahol a koronavírus-járvány kezdete, vagyis február óta hétszer nyomták újra ugyanazt a könyvet. Hogy melyikről is van szó, az ebből a cikkből fog kiderülni.

Jó lesz vigyázni, egy androidos kártevő koronavírusos információkkal pályázik a bankkártyák adataira

A Ginp banki trójai csaliként veti be a koronavírus fertőzöttekről szóló információkat az Android felhasználók hitelkártya adatainak megszerzéséért. Innen te is megtudhatod, mi az amivel átvághatnak az adathalászok, ha nem vagy kellően körültekintő.

Ez is érdekelhet

képcím

Legyőzte Japánt, kijutott az olimpiára a női kéziválogatott

képcím

Gulyás Gergely: Ami most történik, ahhoz nincs közöm, de ha...

képcím

Újbudát összekötik Újpesttel: újabb fonódó villamosvonal...