Kiderült, mik a kormány tervei 2020-ra - lehet, hogy másra számítottál

Startlap - Startlap
Vérző holttestet találtak a 7. kerületben, nem utal tovább az Államkincstár Hódmezővásárhelynek, a munkások a Notre-Dame tornyában dohányoztak a felújítás alatt. Hírösszefoglaló.

Ezek lesznek a jövő évi költségvetés fő céljai

A Pénzügyminisztérium kedden a kormány honlapján közzétette a “2020. évi költségvetési törvényjavaslat összeállításához szükséges feltételekről és az érvényesítendő követelményekről” szóló dokumentumot, amelyben a jövő évi költségvetés elfogadásának menetrendje mellett kijelölik a gazdaságpolitika főbb irányait és céljait. Ha érdekel, mit tervez a kormány 2020-ra, ezt a cikket olvasd el.

Dohányoztak a munkások a Notre-Dame renoválása alatt

A székesegyházban keletkezett tűz során leomlott huszártorony körüli állványzatért felelős cég szóvivője szerdán elismerte, hogy munkásaik a tilalmat megszegve dohányoztak a helyszínen.

Fotó: Veronique de Viguerie/Getty Images

Ide kattintvaelolvashatod a vállalat meglepő indoklását arról, miért az állványzaton gyújtottak rá az alkalmazottaik. A cikkből kiderül: a cég szerint egészen más okozhatta a tüzet, mint amire a katasztrófa okat vizsgáló szakértők jutottak

Vérző holttestet találtak a 7. kerületben

A főváros VII. kerületben lezárta a rendőrség a Bethlen Gábor utca és a Péterfy Sándor utca sarkát, mivel egy vérző holttestre bukkantak a járdán. A sajtóértesülések szerint az elhunyt egy férfi, aki 9 év után nemrég szabadult a börtönből. Arról, mi vezetett a férfi halálához, itt olvashatsz bővebben.

Három millió szegény ember országa lettünk

Ahogy a többi nyugati jobboldali párt, úgy a magyar kormánypárt is a középosztály felemelkedését támogatja intézkedéseivel. A szegényebbek felzárkóztatására nem fektetnek nagy hangsúlyt, ami  az OECD közelmúltban közzétett kutatásából is látszik: a 2000-es évek közepe és a 2010-es évek közepe között kizárólag a szegényebb rétegbe csoportosulók száma növekedett, ide jelenleg a társadalom harminc százaléka, azaz három millió ember tartozik.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ebben a cikkbenelolvashatod, hányan alkotják a felső tízezret és a középosztályt, mennyi pénzből gazdálkodnak a legszegényebbek, valamint az is kiderül, hogyan néz ki mindez a régió többi országában.

Íme a legveszélyesebb hazai települések

A Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár legfrissebb, 2018-as adatai alapján megállapítható, hogy 2010 óta jelentősen csökkent a bűncselekmények száma. Az adatok alapján kiszámolták, melyek a legveszélyesebb és legbiztonságosabb települések, illetve budapesti kerületek.

Orbán Viktor meglátogatott egy ázsiai diktatúrát, ahol a politikai stabilitást dícsérte 

A miniszterelnök kedden érkezett Kazahsztánba, arra a helyre, ahol miután az országot 30 éven át irányító vezető visszavonult, a szinte csak szimbolikus választásokon győzedelmeskedő új elnök első dolga az volt, hogy a fővárost elnevezte elődjéről.

Fotó: Facebook/ Orbán Viktor

Itt beszélt arról Orbán Viktor, hogy szeretné erősíteni a keleti kapcsolatokat, és közben méltatta az ország politikai stabilitását. A magyar kormányfő gondolatait ebben a cikkben olvashatod el.

Az Államkincstár felfüggesztette Hódmezővásárhely utalásait

A bérek kifizetése is veszélybe került Hódmezővásárhelyen, miután a Magyar Államkincstár felfüggesztette a városnak címzett normatív kifizetések utalását. Ha érdekel, miért nem utal a kincstár a Márki-Zay Péter vezette önkormányzatnak, itt olvass tovább.

Holtan találtak rá a legendás orosz olimpiai bajnok kézisre

45 évesen elhunyt Szergej Pogorelov, az orosz kézilabda jelentős alakja. Életéről és halálának körülményeiről a részleteket ebben a cikkben találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán szerint "egyszerű és primitív", ahogy Kijev pénzt kér

képcím

Orbán szerint nyugaton terjed a neomarxista ideológia

képcím

Orbán Viktor a szekrényében őrzi Dzsudzsák cipőjét