Kiemelt Hírek 2018. május 16.

Kiderült, miért nem lesz ott Meghan Markle apja az esküvőn

Startlap Kiemelt Hírek 2018. május 16.
Van oka az aggodalomra Harry herceg menyasszonyának.

Lapértesülés szerint nem lesz ott Harry herceg és Meghan Markle szombati esküvőjén a menyasszony édesapja. A Guardian azt írja, hogy Thomas Markle szívműtétje miatt maradhat le az eseményről.

A férfit ma műtik Amerikában, és az orvosok valószínűleg nem engedélyezik számára, hogy a szombati esküvő előtt repülőre üljön.

Hétfőn este még arról szóltak a hírek,Thomas Markle maga döntött úgy, nem kíséri oltár elé a lányát, mert nem akar kellemetlenségeket a brit királyi családnak.

A döntés hátterében pedig az állt, hogy a férfiról az elmúlt napokban “lesipuskás” fotók jelentek meg, amelyek a menyasszony apját egyebek mellett az esküvőre szánt öltönyének próbája közben ábrázolják, illetve egy internetkávézóban, ahol éppen a lányáról megjelent felvételeket, cikkeket böngészi online felületeken.

A Daily Mail című brit tömeglap ugyanakkor kiderítette, hogy korántsem spontán módon elkapott, hanem megrendezett fotókról van szó.

Ezt a hétfő esti brit médiabeszámolók szerint Thomas Markle is elismerte, és közölte, hogy “nagyon kínosan” érzi magát. Esküvői részvételét állítólag azért mondta le, mert nem akar kellemetlenségeket a brit királyi családnak.

Az ügyért Meghan Markle féltestvére, Samantha Markle-Grant vállalta a felelősséget. Az ITV brit kereskedelmi televíziónak nyilatkozva hangsúlyozta: mindez az ő ötlete volt, de a fotókból nem pénzt akart csinálni, hanem azt szerette volna, hogy az apjáról korábban megjelent, néha nem túl hízelgő sajtófotók után az esküvő közeledtével olyan képek is készüljenek, amelyek Thomas Markle-t jó színben tüntetik fel.

A Kensington-palota szóvivője hétfő este csak annyit közölt, hogy Harry és menyasszonya megértést és tiszteletet kér Thomas Markle számára “ebben a nehéz helyzetben”.

A brit sajtóban mindazonáltal már korábban is olyan értesülések jelentek meg, hogy kétséges a leánya édesanyjától 1988-ban elvált, jelenleg Mexikóban élő Thomas Markle jelenléte az esküvőn. Thomas Markle fia, ifjabb Thomas Markle – a hercegi menyasszony másik féltestvére – ugyanis nemrégiben azt állította, hogy apja nem is kapott meghívót a menyegzőre.

Forrás: MTI

Keresés az oldalon