Kiderült, miért nem lesz ott Meghan Markle apja az esküvőn

Van oka az aggodalomra Harry herceg menyasszonyának.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-16 13:07

MTI/EPA/Andy Rain

Lapértesülés szerint nem lesz ott Harry herceg és Meghan Markle szombati esküvőjén a menyasszony édesapja. A Guardian azt írja, hogy Thomas Markle szívműtétje miatt maradhat le az eseményről.

A férfit ma műtik Amerikában, és az orvosok valószínűleg nem engedélyezik számára, hogy a szombati esküvő előtt repülőre üljön.

Hétfőn este még arról szóltak a hírek,Thomas Markle maga döntött úgy, nem kíséri oltár elé a lányát, mert nem akar kellemetlenségeket a brit királyi családnak.

A döntés hátterében pedig az állt, hogy a férfiról az elmúlt napokban “lesipuskás” fotók jelentek meg, amelyek a menyasszony apját egyebek mellett az esküvőre szánt öltönyének próbája közben ábrázolják, illetve egy internetkávézóban, ahol éppen a lányáról megjelent felvételeket, cikkeket böngészi online felületeken.

A Daily Mail című brit tömeglap ugyanakkor kiderítette, hogy korántsem spontán módon elkapott, hanem megrendezett fotókról van szó.

Ezt a hétfő esti brit médiabeszámolók szerint Thomas Markle is elismerte, és közölte, hogy “nagyon kínosan” érzi magát. Esküvői részvételét állítólag azért mondta le, mert nem akar kellemetlenségeket a brit királyi családnak.

Az ügyért Meghan Markle féltestvére, Samantha Markle-Grant vállalta a felelősséget. Az ITV brit kereskedelmi televíziónak nyilatkozva hangsúlyozta: mindez az ő ötlete volt, de a fotókból nem pénzt akart csinálni, hanem azt szerette volna, hogy az apjáról korábban megjelent, néha nem túl hízelgő sajtófotók után az esküvő közeledtével olyan képek is készüljenek, amelyek Thomas Markle-t jó színben tüntetik fel.

A Kensington-palota szóvivője hétfő este csak annyit közölt, hogy Harry és menyasszonya megértést és tiszteletet kér Thomas Markle számára “ebben a nehéz helyzetben”.

A brit sajtóban mindazonáltal már korábban is olyan értesülések jelentek meg, hogy kétséges a leánya édesanyjától 1988-ban elvált, jelenleg Mexikóban élő Thomas Markle jelenléte az esküvőn. Thomas Markle fia, ifjabb Thomas Markle – a hercegi menyasszony másik féltestvére – ugyanis nemrégiben azt állította, hogy apja nem is kapott meghívót a menyegzőre.

Forrás: MTI

Hozzászólások