Kiderült, mi okozhatta a tüzet a Notre-Dame-ban

Családok tízezrei kapnak fontos levelet a banktól, azonosították a Máriabesnyőn megtalált csecsemő édesanyját, Kistarcsán már fürdeni sem lehet, akkora a vízhiány. Többek között ezekről olvashatsz reggeli hírösszefoglalónkban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-19 09:14

Fotó: Benoît Moser/BSPP via Getty Images

Megszólalt a rendőrség: ezért gyulladhatott ki a Notre-Dame

Napok óta lázban tartja a világot a hétfő este kiégett Notre-Dame ügye, és számtalan ötlet született már arról, vajon mitől kapott lángra az épület. A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének nyilatkozata talán megadja a kérdésekre a választ, ugyanis elmondta, hogy szerinte mitől keletkezett a tűz a székesegyházban.

Rajta kívül Nicolas Géant is megszólalt, aki a székesegyház melletti sekrestyén elhelyezett, roppant nagy érdeklődés övezte méhkaptárakat gondozza. A méhek sorsa miatt ugyanis a világ számos pontjáról keresték a férfit, ezért Géant beszámolt arról, mi lett az állatokkal.

130 ezer magyar család fog fontos levelet kapni a bankjától

Postán, e-mailen, vagy netbanki fiókukon keresztül fogják tájékoztatni a bankok a változó kamatozású jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleiket arról, hogy megváltozik a törlesztőrészletük. Hogy pontosan kinek és hogyan változik a hitele, az itt olvasható el.

Kiderült, ki a máriabesnyői csecsemő édesanyja

A Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyőn, egy füves területen egy férfi csütörtökön bukkant rá az elhagyott újszülöttre. A rendőrök megtalálták a pici édesanyját.

Akkora a vízhiány Nagytarcsán, hogy van, aki már napok óta nem tudott lezuhanyozni

Fotó: iStock

A Pest megyei községben az önkormányzat szerint mindig probléma volt vízhiány, az elmúlt években azonban sokan költöztek Nagytarcsára, ezért nagyobb a fogyasztói igény. Az így kialakult áldatlan állapotokról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.  

Tudod, mit ünnepelnek a keresztények nagypénteken?

A nagypénteket az Országgyűlés csak két évvel ezelőtt nyilvánította munkaszüneti nappá. Ez a nap a keresztény kultúrkörben Jézus Krisztus szenvedésének és kereszthalálának napja, a húsvétot megelőző három szent nap egyike, amely a hívők számára az év legcsendesebb időszaka. Ha érdekel, mit írnak az evangéliumok a nagypéntekről, vagy kíváncsi vagy az ünnephez kapcsolódó szertartásokra, ide kattints.

Idén húsvétkor is lépéseket tesz a rendőrség az ittas vezetők ellen

A szakértő szerint a fiatal vezetők az ünnepek idején is komolyan veszik az ittas vezetés tilalmát, de azoknak a sofőröknek, akik már évtizedek óta ülnek a volán mögött, megszokott dolog ilyenkor egy-egy feles után is a vezetés. Sem a rendőrség, sem a biztosítók nem nézik ezt jó szemmel.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Egy hétre lezárják a Keleti páyaudvart

Hamarosan megkezdik a karbantartási munkákat a Keleti pályaudvarnál, amelynek időtartama alatt az állomást kivonják a vonatforgalomból. A lezárás számos vonalat érint, többek között a Nyugati és a Déli pályaudvar közlekedését is, amelyekkel tehermentesítik a pályaudvart. 

Fotó: iStock

Erős szél borzolja a kedélyeket

A heves szelet leszámítva a következő napokban enyhe idő várható. Részletes időjárás-előrejelzésért ezt a cikket olvasd el.