Kiderült, mi épül az alcsútdobozi Orbán-birtokon

Startlap - Startlap
Hadházy Ákosé az érdem, aki szerint a válasz még annál is kínosabb, mint elsőre hallatszik. Hírösszefoglaló.

Végre kiderült, minek az építésére kaptak engedélyt az alcsútdobozi Orbán-birtokon

Hadházy Ákos hónapok óta próbálja kideríteni, mi az a grandiózus föld alatti építkezés, ami az Orbán család tulajdonában álló, műemléki védettségű hatvanpusztai majorságában zajlik. Ha kíváncsi vagy a válaszra, ebből a cikkből megtudhatod.

“Az ápoló az orrom előtt rázta egy dobozban a magzatom”

Az elvetélt nők sokszor nem kapnak megfelelő bánásmódot a kórház dolgozóitól. Durva megjegyzéseket tesznek nekik, síró csecsemők és vajúdó anyukák mellé fektetik őket, nem kapnak kellő tájékoztatást a magzatukról. Most kampány indult, hogy felhívják a kórházi dolgozók figyelmét arra, hogy mit élnek át ezek a nők, és hogy sokszor már a helyes szóhasználat is sokat segítene. Ebben a cikkbenelképesztő kórházi eseteket ismerhetsz meg.

Itt van Orbánék bosszúterve Budapest ellen

A kormány célterületeket jelölt meg, hol használná fel az EU-s támogatásokat, Budapest pedig nincs ezeken a térképeken — írta meg a Népszava kormánydokumentumok alapján. A részletekért ide kattints.

“Csóróknak jó lesz ez is” – az Erzsébet-programon is százmilliókat kaszálnak Mészárosék

MTI/Bodnár Boglárka

490 millió forintot kapott az Erzsébet-programból az a két, Mészáros Lőrinchez, illetve Tiborcz Istvánhoz köthető hotel, amely kizárólag a programban részt vevők számára nyitott ki tavaly nyáron – tudta meg a hvg.hu. Ha érdekel, milyen körülmények fogadták a két szállodában a vendégeket, olvasd el ezt a cikket.

Minél magasabb a jövedelem, annál jobban jár a család

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány tervei szerint a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentességét kiterjesztik a háromgyerekesekre is. Ez élethelyzettől függően rendkívül eltérően érintheti a családokat, de a Portfolio számításaiból egyértelműen látszik, hogy a gazdagabb családoknak jelent igazi előrelépést.

Európa-szerte aktív Bajnaiék adatbányász cége, Észtországban szépen keresnek

Több európai országban is közéleti kampányokban vállalhatott szerepet a 2019-es magyar önkormányzati választások ellenzéki adatbányász csapata, a Datadat-cégcsoport. Az egykori szocialista kormányzati emberekből verbuválódott team több százmillió forintos bevételt ért el Észtországban. A témáról bővebben itt olvashatsz.

A dolgozókon bukhat el a sokmilliárdos orosz-magyar üzlet

A dolgozóknak csak 10 százalék a tulajdonrészük a Dunakeszi Járműjavítóban, az eladás előtt a vétójogukat is el akarják venni. A tét nagy, hiszen a 27 hektár területből Dunakeszi kellős közepén bomba üzletet csinálhatna egy ingatlanfejlesztő, ha a vásárlás utáni célja esetleg nem a járműjavító profil megtartása lenne. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Orbán Viktor megpróbálta megindokolni, miért vesszük meg Mészárosék erőművét, de nem sikerült

Orbán több részből álló magyarázata, ha szigorúak vagyunk vele, akkor szakmai szempontból szinte teljes egészében értelmetlen volt. Íme, a részletek.

Itt vannak az időközi választások eredményei

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Banán, Cserépváralján, Esztergályhorvátiban és Lakhegyen szavaztak vasárnap. Mindenhol független jelölt győzött

Benedek pápa nekiment Ferenc pápa ötletének

XVI. Benedek reagált arra, hogy a Vatikánban felmerült a cölibátus lazítása. Ha kíváncsi vagy a volt egyházfő érvelésére, olvasd el ezt a cikket.

Csak nyugaton bízhatunk némi napsütésben

Meglehetősen egyhangúan alakul hazánk időjárása a következő napokban. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Karácsony Gergely nyert a főpolgármester-választáson, de...

képcím

Árvíz: lezárják az alsó rakpartokat, bezárt a Műegyetem...

képcím

Drámai fotókon a németországi árvíz