Kiderült, mennyivel nőtt a magyar átlagfizetés egy év alatt

Startlap - Startlap
Félmillió felett van a bruttó átlagkereset, de az is kiderült, mennyit változott a reálbér, vagyis mennyit érnek a fizetések a üzletekben a tavalyi évhez képest. Délelőtti hírösszefoglaló.

Kiderült, mennyivel nőtt a magyar átlagfizetés egy év alatt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette a legfrissebb adatokat a bruttó és nettó átlagbérekről, de azt is elárulták, mennyit változott az infláció mértékével kiigazított reálbér tavaly óta, vagyis mennyit érnek valójában a fizetések az üzletekben az egy évvel korábbihoz képest. További információkért katt ide.

Az országos főrabbi üzent Orbánnak: “Csak egyetlen faj él e földön, a Homo Sapiens Sapiens”

Frölich Róbert a Facebookon reagált Orbán Viktor hírhedt tusványosi felszólalására, amelyben a fajok keveredéséről beszélt. A főrabbi Pilinszky Jánost idézett, és a “fajokról vallott hagymázas elméletek áldozatairól” szólt. Részletek.

A járvány óta nem tartott ennyire a magyar lakosság a gazdasági helyzettől

Tavaly március óta nem látott szintre zuhant a GKI Gazdaságkutató Zrt. konjunktúraindexe, amely az üzleti szféra és a lakosság várakozásait mutatja olyan tényezőkkel szemben, mint például a munkanélküliség, a megtakarítási lehetőségek vagy az infláció. A fogyasztói bizalmi index már a koronavírus-járvány elején tapasztalt mélypontot közelíti. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Quaestor-ügy felszámolójától vett milliárdos részvénycsomagot Tiborcz István

Tiborcz központi érdekeltsége júliusban szerezte meg a legnagyobb magyar kamionos vállalat, a Waberer’s International Nyrt részvényeinek 21 százalékát. Az eladó Mike Ferenc volt, aki másfél éve még szerényen csak “pénzügyi befektetőként” hivatkozott magára, nem említve meg, hogy fő foglalkozása felszámolóbiztos, és a Quaestor bukását követően jutott nagy megbízásokhoz. Mike Ferenc arról sem szólt, hogy kamionos részvényügyletéhez egy több mint 2 milliárdos banki hitelre volt szüksége, és a kölcsön az immár Tiborcz István által jegyzett Gránit Banktól érkezett. Bővebben.

Orbán Viktor: Nem kell mindenkinek katonának lennie, elég, ha mindenki katonaként gondolkodik

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő idei tusványosi beszédében a fajelméleti fejtegetésbe hajló részletek között elsikkadt a tény, hogy Orbán Viktor a táborlakók kérdéseire is válaszolt. Elsivatagosodásról, gyermekvállalásról, az előttünk álló évekről és még sok minden másról kérdezték Orbánt, aki még önkritikus gondolatoknak is adott teret. Bővebben

Az egyik legkeresettebb magyar bűnözőt fogták el Németországban

F. Györgyöt, aki a rendőrség TOP50-es listáján szerepelt, két éve körözték. A férfi ellen 13, köztük európai és nemzetközi elfogatóparancsok is érvényben voltak. Arról, miért keresték ennyire F. Györgyöt a hatóságok, és hogyan sikerült végül elkapniuk, itt írnak.

A magyarok döntő többsége szerint politikai kapcsolat is kell az üzleti sikerhez

Az Európai Bizottság által megrendelt kutatás eredményei szerint legalábbis. A 26 ezer résztvevővel készített felmérésből megtudhattuk, alig néhány olyan terület akad az unióban, amelyek lakossága lehangolóbb véleménnyel van a hazájában tapasztalható korrupcióról, közállapotokról, mint a magyaroknak. Bővebben.

Kitört a Szakuradzsima Japánban, két városból kellett evakuálni lakosokat

Chris McGrath/Getty Images

A Kjúsú déli fő szigetén lévő Szakuradzsima az ázsiai ország egyik legaktívabb vulkánja, amely már többször is kitört. A japán meteorológiai szolgálat (JMA) a legmagasabb fokozatra emelte a kitörési riasztást, és emberek tucatjait menekítették ki otthonukból, miután a tűzhányó hamut és köveket lövellt magából. Részletek.

Újabb perzselően forró hét veszi kezdetét

Kedden ugyan hidegfront vonul át az ország felett felett, de legfeljebb a Nyugat-Dunántúlra hozhat átmeneti felfrissülést. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Megfakultak Schadl mindenesének emlékei

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást