Kiemelt Hírek 2020. október 23.

Kiderült, kik azok, akiket a legtovább sújtanak a koronavírus hatásai

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 23.
Londoni kutatók kimutatták, hogy az egészséges emberek körében egy csoportnak sokszorosan nagyobb esélye van elhúzódó tünetektől szenvedni, mint többi társuknak. Hírösszefoglaló.

Kiderült, kik azok, akiket a legtovább sújtanak a koronavírus hatásai

A King’s College London szakértői 4182 koronavíruson átesett személy adatait elemezték, amelyeket egy, a betegek által vezetett mobiltelefonos applikációból nyertek. A kutatók látványos összefüggéseket fedeztek fel az elhúzódó tünetek mögött. További információkért kattints ide.

Szigorít a maszkviselésen a kormány péntektől

Az intézkedés október 23-tól, vagyis a mai naptól fogva érvényes. Hogyan szigorodnak a szabályok? Innen kiderül.

Újabb három magyar megyét nyilvánított kockázatosnak a német közegészségügyi hivatal

A Robert Koch Intézet (RKI) legfrissebb tájékoztatásában újabb három magyar megye kapott járványügyi szempontból kockázatos besorolást. Akik ezen térségekből Németországba utaznának, azokra karantén vár. Minderről bővebben itt írunk.

Halálos baleset történt a gyöngyöspatai kalandparkban, egy 16 éves fiú az áldozat

A elhunyt fiatalon kívül egy 15 éves fiú is súlyosan megsérült. A tragikus baleset körülményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

Magyarország abortuszellenes koalíciót alakított az USA-val, Brazíliával és Fehéroroszországgal

Fotó: BSIP/UIG Via Getty Images

Novák Katalin korábban annyit írt csupán, hogy a “nők helyzetéről, jövőjéről, lehetőségeikről” lesz szó. Az egyezményt olyan országok írták alá, mint Szaúd-Arábia vagy Irán. Bővebben.

Ugyanazt az egyetemet, ugyanannyi idő alatt végezték el, a feleség nyugdíjából mégis lecsípett fél évet a Nyugdíjfolyósító

Mindketten ugyanarra a mérnöki szakra jártak, és – egy év különbséggel ugyan, de – a férj és a feleség is éppen 4,5 év alatt végezte el a képzést. Ehhez képest a nyugdíj-adategyeztetésnél eltérően vették figyelembe az egyetemi éveiket. A szakértő szerint fél évért is érdemes küzdeni, ez ugyanis jelentős hátrányt okozhat a nyugdíj összegének megállapításánál. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kijárási tilalmat vezetnek be a szlovákok

Az országos válságstáb csütörtökön döntött a koronavírus-járvány megfékezésére életbe léptetett intézkedések jelentős szigorításáról. Marek Krajcí egészségügyi miniszter aggasztó nyilatkozatot adott. Bővebben.

Már kevesebb magyar él az utcán, de ők egyre reménytelenebb helyzetben vannak

Hiánypótló cikk jelent meg az idei Társadalmi riportban a hajléktalanságról. Az állami gondoskodás helyett főleg rendőri intézkedésekkel kezelt csoportnak már a létszámát felbecsülni is kihívás. Győri Péter szociológus ilyen alapvető adatok közlésén túl a hajléktalanok életébe történő alapos statisztikai betekintésre tett kísérletet. Az utóbbi évtizedben viszonylag sokaknak sikerült a reintegráció, de akik maradtak, azokra már más demográfiai jellemzők vonatkoznak, és egyre kevesebb esélyük van a normális életre. Mi ennek az oka? Tényleg sokba kerülne lakáshoz juttatni a hajléktalanokat? Mennyire rontanak a fedél nélküliek az egy főre jutó GDP mértékén? Mi a helyzet a fiatalokkal? Miből él egy hajléktalan? És a talán legtöbbeket foglalkoztató kérdés: hogyan válik ma Magyarországon valaki hajléktalanná? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ ebben a cikkben.

Donald Trump: Én soha nem kaptam pénzt Oroszországtól, Bidenék igen

Fotó: Illustration by Pavlo Conchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Csütörtökön már jóval higgadtabb hangnemben zajlott le a második és egyben utolsó elnökjelölti vita. A legizgalmasabb témákat a koronavírus-járvány, valamint Joe Biden családjának üzleti ügyei szolgáltatták. De olyan egyéb, kínos témák is szóba kerültek, mint Trump adókerülése, valamint rasszizmusa, utóbbi kapcsán a regnáló elnök Abraham Lincolnhoz hasonlította magát. Részletek itt.

Hidegfrontot hoz a hosszú hétvége

Komolyabb lehűléstől nem kell tartani, azonban esőre és záporra számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon