Kiderült, honnan jött a koronavírus Magyarországra

Startlap - Startlap
Hazai kutatók megvizsgálták az itthoni koronavírusok genomját, amelyből látszik, honnan hurcolták be hozzánk a kórokozót. Hírösszefoglaló.

Kiderült, honnan jött a koronavírus Magyarországra

Öt hazai kutatóműhely tudósai szekvenálták a vírus RNS-t és genetikai elemzéseket végeztek, hogy megtudják, a járvány első hónapjának végén, közvetlenül a korlátozó intézkedések bevezetésekor honnan származtak a hazánkban lévő koronavírusok, illetve mennyire aktívan terjedtek belföldön. Az eredményeiket ebben a cikkben mutatják be.

Sanszos, hogy a nyugdíjasok idén egyáltalán nem kapnak plusz pénzt

Az idei infláció várható mértéke alapján idén a nyugdíjasok számára semmilyen pluszpénz nem érkezik 2020-ban. A témáról bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Péntektől minden súlyos állapotú koronavírusos beteget Budapestre kell szállítani

Az egészségügy újraindításával kapcsolatos, új eljárásrendről szóló rendelkezések mellett egy másik fontos egészségügyi utasítás is érkezett a hétvégén. A Müller Cecília által jegyzett és Kásler Miklós miniszter által jóváhagyott levél szerint május 8-tól megváltozik a beutalási rend, és mostantól az ország egész területéről két intézménybe kell szállítani a súlyos vagy kritikus állapotú koronavírusos betegeket

Ez szakmailag sincs rendben. Nagyon nincs

– vélekedik Dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő. Mi a gond a szabállyal? Innen kiderül.

Több mint egy hónapja nem volt ilyen kevés új fertőzött Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a fertőzés következtében. Ugyanakkor az elmúlt 24 órában olyan kevés új beteget regisztráltak, amelyhez hasonlóra április eleje óta nem volt példa. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Szijjártó Péter öt ország nagykövetét rendeli be álhírterjesztés miatt

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este közölte, hogy “ez a hétvége sem múlt el a nemzetközi liberális mainstream álhírterjesztése nélkül”, így hétfőn berendelik a külügyminisztériumba az ügyben érintett öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét. Részletek itt.

Kellemetlen változásra figyelmezteti az MBN a magyar lakáshiteleseket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlásainak megfelelően a pénzügyi intézmények mintegy 109 ezer fogyasztónak küldtek levelet arról, hogy a változó kamatozású jelzáloghitelüknél a kamat esetleges emelkedése milyen törlesztőrészlettel járna, összehasonlítva többféle rögzített kamatozású jelzáloghitel törlesztésével. Ha érdekel a táma, akkor itt folytasd az olvasást.

Ismert hazai DJ, balett táncos és operaénekes is csatlakozott a Tesco dolgozóihoz

Míg az ágazatok többségére drasztikusan negatív hatással van a járvány, az online kereskedelem virágzik. A megnövekedett igények kielégítéséhez a Tesco elindította a valaha volt leggyorsabb toborzási kampányát. Részletek itt.

A Felcsútba továbbra is dől a közpénz, de már Orbán Viktor másik kedvenc klubjához ment a legtöbb támogatás

Kilenc év alatt 790 milliárd forint vándorolt az államkassza helyett sportklubokhoz és szövetségekhez társasági adó formájában. A támogatási rendszernek továbbra is a foci a fő nyertese, de a második legnépszerűbb sportág is durva összegeket kap. Klubszinten viszont a mostani támogatási időszak tartogat egy újdonságot: jelen állás szerint tavaly nem az Orbán Viktor által létrehozott Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, hanem a kormányfő második kedvenc futballklubjához csurgott a legtöbb taotámogatás. Minderről bővebben itt írnak.

Senki sem tudja, hogyan robbanhatott be újra a járvány Kínában

Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Az a sulani nő, aki az első volt az újonnan regisztrált betegek között, nem járt külföldön, nem találkozott külföldről hazatérővel, sem igazolt fertőzöttel. Így elég kellemetlen a válasz arra a kérdésre, hogy mégis miként bukkant fel a koronavírus újra, kellemetlen a válasz. Részletek itt.

Mindjárt vége a nyári időnek

A késő esti órákban markáns hidegfront éri el hazánkat, amelynek köszönhetően jelentősen esik a hőmérséklet, és csapadék is lesz. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán szerint "egyszerű és primitív", ahogy Kijev pénzt kér

képcím

Varga Mihály bejelentette: nyugdíjemelés várható

képcím

Itt az MNB nagy bejelentése: változások a zöld lakáshiteleknél