Kiderült, hogyan reagálnának a magyarok, ha Magyarország háborúba keveredne

Startlap - Startlap
Részletes közvéleménykutatást végeztek, melyben többféle aspektusból vizsgálták meg a kérdést. Heti hírösszefoglaló.

Ez történne, ha hazánk háborúba keveredne

A Publicus Intézet május 26-30. között 1004 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban kérdezte az embereket arról, hogy mit tennének, ha Magyarország háborúba keveredne. Részletek

Óriási magyar eredményekkel indult a vizes vébé

Holló Balázs élete legjobb úszásával bejutott a 400 méteres vegyesúszás döntőjébe. Hosszú Katinka, Sebestyén Dalma és Szabó Szebasztián elődöntőzik. Döntőbe jutott a női és a férfi 4×100-as gyorsváltó. Bővebben

Ryanair: Nagy Márton kérjen bocsánatot a magyaroktól

Cáfolta a légitársaság a Magyar Nemzet hírét, miszerint a visszamenőleges árképzésre válaszul a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát lemondták az utasok. A Ryanair úgy fogalmazott, „97 százalék úgy döntött, hogy kifizeti Nagy Márton veszteséges légitársaságokra is kivetett idióta extraprofitadóját”, végezetül azt üzenték a miniszternek, hogy kérjen bocsánatot a magyaroktól. Itt a cég teljes válasza.

Megvétózta Magyarország a globális minimumadót az EU-ban

Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be a döntést. Részletek.

Az Orbán-kormány hallgat az orosz letelepedési kötvényesekről

MTI/Balogh Zoltán

Sajtóértesülések szerint többek között Szergej Nariskin orosz hírszerzési vezető több családtagja is magyar vízumhoz jutott a Rogán Antal által kezdeményezett letelepedésikötvény-programban. Nariskinról videófelvétel jelent meg februárban, amelyen Putyinnal és katonai vezetőkkel egyeztet az orosz megszállásról. Amikor az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta az ilyen programok leállítását, a Fidesz–KDNP EP-képviselői részt sem vettek a szavazáson, a korábban érintett állami és kormányzati intézményeket pedig hiába kérdezik, hallgatnak az témáról. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Orbán Vikor a történelmi magyar győzelem után: “A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében”

A miniszterelnök a helyszínen szurkolt, majd az öltözőben is megjelent, miután a magyar csapat 4-0-ra nyert a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában. Angol válogatott hazai pályán még soha ekkora vereséget nem szenvedett. Orbán Viktor kommentárja a meccsről és az azt követő eseményekről itt olvasható, erre a linkre kattintva pedig újra megnézheted a négy magyar gólt.

Milliárdos profit a Schadlt megvesztegetőknél

Hét önálló bírósági végrehajtó is gyanúsítottja annak a hivatali vesztegetési ügynek, amelyben Völner Pál volt államtitkár és Schadl György, a végrehajtók elnöke a főszereplő. Az ügyészség szerint kinevezésükért cserébe összesen 884 millió forinttal vesztegették meg Schadlt. Noha az összeg jelentős, a korrupcióval gyanúsított hatósági személyek irodái brutális nyereséget termeltek. A konkrét számokról ebben a cikkben írnak.

Eldőlt a csepeli százezres távhőszámlák sorsa, Németh Szilárd korábban egy lendülettel Karácsony okolta mindezért

Természetesen a főváros polgármesterének az ég világon semmi köze nem volt az indokolatlanul magas távhőszámlához, amivel korábban megtalálta őt a fideszes politikus. Az ügyről hamar kiderült, hogy egy téves adaton alapult, de Németh Szilárd komoly szerepet osztott ki benne továbbra is magának. Mutatjuk

Orbán Viktor levelet írt 44 EP-képviselőnek

Válaszlevelet írt Orbán Viktor miniszterelnök annak a 44 európai parlamenti képviselőnek, akik a napokban közös levelet intéztek hozzá az ukrajnai háború kapcsán. A miniszerelnök sorait ebben a cikkben foglalták össze.

Iványi Gábor egyháza komoly pénzt kapott az 1 százalékos felajánlásokból

MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség hosszú, a kormánnyal folytatott huzavona után tavaly februárban kapta vissza azt a technikai számot, ami alapján fel lehetett ajánlani az egyházi 1 százalék adót, de elmúlt években erre a pénzre nem volt jogosult. A teljes összeg nagyobb, mint amennyit például a Hit Gyülekezete kapott. Íme.

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Kérjen részletfizetést a NAV-tól, üzente Semjén Iványinak - A...

képcím

Nagy Márton: A munkahelyek 37 százaléka van veszélyben

képcím

Leszedték az Orbán-idézetet a csepeli iskola faláról