Kiemelt Hírek 2019. szeptember 12.

Kiderült, hány évet kaphat Gyárfás Tamás

Startlap Kiemelt Hírek 2019. szeptember 12.
Megszólalt a Tripoliban „eltűnt” magyar fotóriporter. Karácsony Gergely tüntetést hirdetett. Megállíthatatlanul esik a forint. Elhunyt Rajk László. Hírösszefoglaló.

Gyárfás kevesebbel is megúszhatja

A Fővárosi Főügyészség azzal vádolja a sportvezetőt, hogy ő kérte fel több mint 20 évvel ezelőtt Portik Tamást: ölesse meg konkurensét, Fenyő János médiavállalkozót. A hatóság szerint Gyárfás bűnösségét valószínűsítik azok a hangfelvételek, amelyeket éppen Portik rögzített a 2000-es években. Lapinformációk szerint az ügyészég – beismerés esetén – a maximálisan kiszabhatónál kevesebb börtönbüntetést ajánlott fel a vállalkozónak. Hogy pontosan hány évről van szó, ebből a cikkből kiderül.

Megszólalt a Tripoliban „eltűnt” magyar fotóriporter

Tripoli (iStock)

Szerda este adott életjelet magáról Facebook-oldalán az a magyar fotóriporter, akiről először az hírlett, elrabolták Tripoliban. Szabó Gergely Hoang Viet túl van egy műtéten, és ha eltekintünk attól, hogy „dióméretű lyukak” vannak rajta, jól van. Ha érdekel, mi történt Líbiában a riporterrel, az alábbi cikkből megtudhatod.

Karácsony Gergely tüntetést hirdetett

Nagyon fontos, hogy húzzunk egy vörös vonalat, hogy márpedig ez az, amit nem fogunk tűrni

– mondta az összellenzéki főpolgármester-jelölt, mután a rendőrség szerda este házkutatást tartott a VIII. kerületi ellenzék kampányközpontjában. Karácsony szerint a rendőrség és az igazságszolgáltatás beavatkozik a politikai versenybe, ezért tüntetést hirdetett. A témáról bővebben az alábbi cikkben olvashatsz. 

A többség elégedett Tarlóssal, Karácsony a nagy hajrában bízhat

MTI/Mónus Márton

A Závecz Research kutatást végzett az önkormányzati választás előtt Budapesten. Ez alapján elmondható, hogy nem látszik behozhatatlannak Tarlós István előnye Karácsony Gergellyel szemben, van azonban egy adat, ami aggaszthatja az ellenzéki jelöltet. Erről bővebben itt olvashatsz.

Ebédlőben pelenkázták, majd kórházba dugták a kisvárdai időseket

2017-ben a kormány 2,5 milliárd forintot adott egy Seszták Miklóshoz köthető vállalkozásnak egy új, bentlakásos idősek otthona megépítésére. Azóta sem készült el az épület, a helyiek nem is hallottak a beruházásról. A régi épület azonban kétszer is viharkárokat szenvedett, aminek következtében mára tarthatatlanná vált a helyzet Kisvárdán. Az emberhez méltatlan körülményekről itt olvashatsz bővebben.

Megállíthatatlanul esik a forint

iStock

A forint utóbbi hetekben látott gyengülését szinte mindenki a bőrén érezheti hamarosan, hiszen az inflációba várhatóan begyűrűznek majd a magasabb árak. Abban viszont megosztottak az elemzők, hogy emiatt kell-e pánikolnia az MNB-nek, az egyik álláspont szerint lassan nekik is kellemetlen lehet a gyengülés, mások szerint viszont akár még további lazító lépések is jöhetnek. Az elemzést alább találod.

A választások után felpöröghet a kavics- és sóderbányászat, megkönnyítik az engedélyezést

Jelentősen megkönnyítené a kormány újabb bányák nyitását és a meglévők bővítését, hogy kielégítse az építőipar kavics- és sóderéhségét. Világörökségi, természetvédelmi területeket is érinthetnek a bányabővítések, melyekről esetleg nem is fog időben értesülni az érintett lakosság. Félő, hogy az önkormányzati választások után felpörögnek az események: Orbán Győző kavicsbányáinak, Mészárosék építőipari cégeinek kell a matéria. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Elhunyt Rajk László

Szeptember 11-én meghalt Rajk László Kossuth-díjas magyar építész, díszlettervező.  A demokratikus ellenzék egykori tagjának életútját az alábbi cikk eleveníti föl.

Megszökött egy hírhedt román alvilági figura házi majma

Fotó: Youtube

Bukarestben megszökött egy házi majom, ami román források szerint az egyik leghírhedtebb román alvilági figura, Nuţu Cămătarué. Az állat az V. kerületben mászkált, benézett egy családi ház udvarára is, amit fel is vett a gazda, mielőtt hívta a hatóságokat, akik csak hosszas kergetőzés után tudták elfogni. A szökevényről az alábbi cikkben nézhetsz meg egy videót.

Ma lesz a hét legmelegebb napja

Csütörtökön országszerte nyárias időre számíthatunk, jelentősebb lehűlést majd a szombaton átvonuló hidegfront hoz térségünkbe. Hogy kell-e hamarosan nagykabát és esernyő, a részletes időjárás-előrejelzésből kiderül.

Keresés az oldalon