Kiderült: az Eximbank vezérigazgatóját találták meg holtan az osztrák sípályán

Startlap - Startlap
Urbán Zoltán 57 évet élt.

Síelés közben meghalt Urbán Zoltán, az Eximbank vezérigazgatója, erősítették meg az Index kérdésére a külügyminisztériumban.

A külügy közleménye szerint Urbán Zoltánt a tárca a saját halottjának tekinti, „az ilyenkor szükséges konzuli intézkedések folyamatban vannak”.

Mint korábban megírtuk, szombat délután holtan találtak egy 57 éves magyart Flachau im Pongau egyik sípályáján Ausztriában. A halál oka egyelőre nem tisztázott. Az esetnek nem volt szemtanúja.

Urbán Zoltán 1960-ban született, 1990 óta dolgozott a bankszakmában. 1997-2001 között a Hypo Vereinsbank Hungária ügyvezető igazgatója, 2001-2002 között a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese, majd 2003-2004 között a Dresner Bank Hungaria ügyvezető igazgatója volt. 2010-től ismét az MFB Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, majd 2014. januárban kinevezték a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatójává.

2015. januárban vette át az Exim (Magyar Export-Import Bank Zrt. és Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. intézménypáros) Bank irányítását. A magyar kormány delegáltjaként az Európai Beruházási Bank igazgatóságának is tagja volt.

 

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ez is érdekelhet

képcím

Súlyos csapást mérne a kormány a külföldi élelmiszerláncokra

képcím

Kamugyógyszerekre figyelmeztet a magyar patikus

képcím

Orbán Viktor szerint "személyes sértés az összes magyarnak",...