Kiakadtak az orvosok: Nem vagyunk katonák!

Startlap - Startlap
A kamara egyetért a béremeléssel és a szándékkal, azonban számos kifogást emeltek a törvény olyan részletei ellen, amelyek szerintük komoly gondot fognak okozni a jövőben. Esti hírösszefoglaló.

Kiakadtak az orvosok, nem lesznek katonák

Szerdán a parlament megszavazta az orvosok béremeléséről szóló törvényt, amelyet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyújtott be. A Magyar Orvosi Kamara ugyan egyetért a fizetések emelésével, azonban a “csatolt részekkel” már egyáltalán nem. Hogy mi is az, amiért a törvény módosítását kérik minél hamarabb, az ebből a cikkből azonnal ki fog derülni. 

Már Magyarországon is gyártják a koronavírus elleni gyógyszert

Fotó: Getty Images

A Richter öt hónapnyi munka eredményeként megoldotta a súlyos stádiumban lévő Covid-betegek kezelésére jelenleg leghatékonyabbnak bizonyuló remdesivir hatóanyag szintézisét. A hét legjobb híréről itt olvasható el minden fontosabb részlet. 

Úgy tűnik keményen lyukra futott a Magyar Nemzet Pikó Andrással kapcsolatban

Önmaga paródiájává vált a Fidesz-propaganda – írta a VIII. kerületi polgármester Facebook-oldalán. A kerületvezető egy egészen elképesztő történetet osztott meg követőivel. Ha te is kíváncsi vagy a sztorira, amelyet még egy csavarral is sikerült megfejelnie bocsánatkérés helyett a kormányközeli lapnak, akkor csak ide kell kattintanod.

Összeütközött két tehervonat az összekötő vasúti híd és Ferencváros között

Tehervonat ütközött álló tehervonatnak szerdán hajnalban az összekötő vasúti híd és a Ferencváros állomás közötti pályaszakaszon, emiatt szünetel a vasúti forgalom Ferencváros és Kelenföld között. Részletek

Szarka Gábor a béke követe akart lenni az SZFE-n

A Hvg.hu-nak adott interjút a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, aki úgy véli nincs üzenetértéke ezredesi múltjának. A beszélgetés lényegi részei innen érhetőek el. 

Népszava: Orbánék átvállalnák az oroszok metrókocsis cechét

A lap szerint erősen úgy néz ki, hogy végül a magyar adófizetők fizethetnék ki a BKV-nak a csaknem 7 milliárdos kötbért. A meghökkentő fordulat részletei errefelé teljesednek ki. 

Drograzzia: Kilencven rendőr csapott le egy bűnszervezet tagjaira

Több hónapos felderítési munkát követően kilencven rendőr, mintegy harminc szolgálati autóval szállt meg több helyszínt Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ahogyan már az ilyenkor megszokott módon természetesen az akció látványos részeiről már egy videót is közzétett a hatóság, melyet itt lehet megtekinteni.

Van az a helyzet, amikor a Kutya Párt már nem viccel

A Kétfarkú Kutya Párt  pert indít a XXII. kerületi önkormányzat ellen, ugyanis választott képviselőjük Kovács Gergely (aki egyben a szervezet elnöke is) megunta, hogy több, mint száz napja esélyük sincsen megtudni a kerületi parkolás részleteit. Bővebben.

Telefonos zaklatás, informatikai támadások érik a könyveseket Dúró Dóra könyvdarálása óta

A könyvesek érdekvédelmi szervezete szellemi polgárháborús állapotokat és törvénysértéseket ír le drámai közleményében, mely innen érhető el

 

Polt Péter teljesen elégedett az ügyészség 2019-es munkájával

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az ügyészség a törvények iránt elkötelezetten, magas színvonalon dolgozva elismerésre méltó eredményeket ért el 2019-ben – hangsúlyozta szerdai videoüzenetében Polt Péter legfőbb ügyész, melyet itt lehet megtekinteni.

Ez is érdekelhet

képcím

Németországban legalizálták a marihuánát

képcím

Így siklott ki a tehervonat Nagymaroson

képcím

Egymásnak mentek a képviselők a józsefvárosi ülésen