Kiakadtak a postások, nem működik a rendszer

Startlap - Startlap
 Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen, 85 éves gyáli nőt lakoltatnak ki, óriási szigor jön a horvát utakon.

Tajtékoznak a postások, akadozik az Elektronikus Kézbesítési rendszer

A Magyar Posta összesen 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Uniótól, illetve az államkasszából, saját költségvetéséből pedig 3,3 milliárd forintot fordít a hivatalos küldeménykövető projektre, illetve az Elektronikus Kézbesítési Rendszer kiépítésére. A fejlesztéssel a könyvelt küldemények a feladástól a kézbesítésig követhetőek, a papíralapú ügyintézést a postákon és a kézbesítői oldalon is fokozatosan kivezetik. Most azonban úgy tűnik, komoly hibák léptek fel, mert rendszeresen nem tudnak a kézbesítők csatlakozni arra a hálózatra, amit pont az ő munkájuk megkönnyítésére építettek ki. Hogy mégis mekkora a gond, azt ide kattintva te is megtudhatod.

 Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A vádirat szerint Gyárfás az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János sértett, aki egy videokazetta-terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is vezérigazgatója volt. Gyárfás és Fenyő között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. A vádirat szerint Gyárfás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti Fenyőt. A vádirat további részeit ebben a cikkben éred le.

Egy bőröndben találták meg a 24 éves influenszer holttestét

Moszkvai lakásában holtan bukkantak rá egy orosz influenszerre. A 24 éves Jekatyerina Karaglanova holttestét egy bőröndben találták meg, több késszúrással. Családja napokig nem tudott kapcsolatba lépni vele miután megpróbáltak bejutni otthonába, a folyosón találtak rá a bőröndbe rejtve. A rejtélyes  gyilkossági ügyről itt tudhatsz meg további részleteket.

85 éves gyáli nőt lakoltatnak ki szerdán a lányával együtt

H. Ágnest és 85 éves édesanyját az ügy jelenlegi állása szerint 2019. július 31-én – vagyis most szerdán – lakoltatják ki a gyáli otthonukból. 2006 óta élnek a településen, egy devizahitelből vásárolt ingatlanban. Az eredetileg 10 millió forintos hitel törlesztőrészlete néhány év alatt a háromszorosára nőtt: volt olyan hónap, amikor több volt a fizetendő részlet, mint Ágnes teljes fizetése. A szomorú történet további részleteititt olvashatod el.

Eszméletlen szigor jön Horvátországban: erre simán rámehet a nyaralás

A kiemelt, legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő cselekmények esetében az eddigi 10 000 kuna (1 350 euró, 440 ezer forint) bírságot az igencsak tetemes 20 000 kunára (2 700 euróra, 880 ezer forint), míg a korábbi 5 000 kuna (675 euró 220 ezer forint) bírságot 15 000 kunára (2 025 euróra, 660 ezer forint), azaz háromszorosára emelték. Hogy konkrétan miért is fizethetünk ilyen óriási összegeket, azt ez a cikk sorolja.

Schumacher ma is nézi a Forma-1-et

A 2013 végi síbalesetében súlyos agysérülést szenvedett Michael Schumacher közelébe nagyon keveseket enged a család, de a hétszeres világbajnok egykori ferraris főnökeJean Todt közéjük tartozik: a ma a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként tevékenykedő francia pedig most egy keveset el is árult az F1-legenda állapotáról – további részleteket ebből a cikkből tudhatsz meg.

Mégis folytatják az eljárást Czeglédy Csaba ellen – sokadik felvonás jön az ügyben

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványának helyt adva a Czeglédy Csaba elleni büntetőeljárás folytatásáról döntött a Szegedi Ítélőtábla – tájékoztatta az ügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t. Serfőző Katalin elmondta, a táblabíróság mindenben osztotta az ügyészség álláspontját, és a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás folytatására utasította a Szegedi Törvényszéket. A per eddigi fejleményeiről itt tájékozódhatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Földrengés rázta meg Horvátországban a Kvarner-öblöt

képcím

11 év börtönt kapott a csaló influenszer

képcím

Videóriport az Izjum környéki erdőkben talált tömegsírok...