Kevesebb Pfizert kapunk, mert támogattuk a "szolidaritási vakcinát"

Startlap - Startlap
Ausztria, Csehország és Szlovénia elutasította az egyezséget. Heti hírösszefoglaló.

Magyarország is támogatta a „szolidaritási vakcinát”, így kevesebb Pfizert kapunk

Az európai uniós tagországok zöme megegyezett csütörtökön abban, hogy a népességarányosan járó Pfizer/BioNTech-vakcinákból közel hárommillió adagot szolidaritásból szétoszt a koronavírus-járvány miatt „leginkább rászoruló” országok között; három tagállam – Ausztria, Csehország és Szlovénia – elutasította az egyezséget. Bővebben

Orbán: Nem diktatúrában élünk, nem lesz kötelező az oltás

A miniszterelnök ismertette, hogy 260-nál többen haltak meg és 9000-nél több az új fertőzött. Húsvét utánra óvatos nyitást, április 13-ára 3 millió beoltottat ígért. Salvinit ismét hősnek nevezte, és “új kereszténydemokrata jobboldal” felépítését jelentette be. Orbán azt is elmondta, egy héten belül választ vár az operatív törzstől egy fontos kérdésre. Részletek.

Falus Ferenc: Most órák alatt halnak meg huszonéves fiatalok, akik fél éve nagyon enyhe tünetekkel átestek a betegségen

MTI Fotó: Beliczay László

A Széchenyi-díjas immunológus szerint a magyar populáció genetikai hátterének semmi köze a kiugró halálozási adatokhoz. Falus Ferenc komoly érveket hozott fel a vakcináció mellett, valamint eloszlatott néhány, az oltásokkal kapcsolatos tévhitet. A kritikus állapotban lévő magyar egészségügy miatt az elmúlt 30 év minden kormányát okoljaBővebben.

A Fidesz kampányt indít “a baloldal oltásellenességével szemben”

A Fidesz online kampányt indít annak érdekében, hogy meggyőzze az embereket, ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak

– mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-nek. Ha érdekel, mit mutat be a párt az első kampányvideóban, ebből a cikkből megtudhatod.

Bige László: Orbán Viktortól találkozót kértem, de nem fogadott. Azaz ő már döntött

Bige László, a tavaly decemberben őrizetbe vett milliárdos, Magyarország 10. leggazdagabb embere interjút adott a partizánnak. A műtrágyakirály saját állítása szerint több mint egy évtizede készült arra, ami az utóbbi hónapokban bekövetkezett, és nem fogják tudni megtörni. Mészáros Lőrincet legfeljebb sajnálni tudja, mert ő lesz az első áldozat. A beszélgetés legjobb részei erre a linkre kattintva olvashatók.

Tíz tonna szarvasagancsból készül a vadászati világkiállítás kapuja

Az alsó hangon 67 milliárd forintba kerülő esemény jó ízlésre valló műalkotása a “magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét” szimbolizálja. A remekművet az a szobrász készíti, akitől százmilliókért rendelt korábban szobrokat a magyar állam. Fotó és egyéb részletek ebben a cikkkben.

Lázár János: A keleti vakcinák eddig 600 ezer magyarnak mentették meg az életét, a nyugati vakcinák miatt pedig 20 ezer magyar vesztette életét

A volt kancelláriaminiszter kedden adott interjút a hódmezővásárhelyi rádiónak. Lázár azt pont elfelejtette megemlíteni, hogy éppen ezen a napon érkezett meg egy újabb adag Pfizer-vakcina, így csak ebből a “nyugati” oltóanyagból immár 1,5 millió adag jutott el hozzánk. A beszélgetés legjobb részei ebben a cikkben találhatók.

Államtitkár: Új korszak kezdődik a magyar adózásban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) április 1-jétől minden számla adatát megkapja azonnal, online módon. A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára szerint az online számlázás teljessé tétele a legnagyobb horderejű lépés a feketegazdaság elleni küzdelemben. A témáról bővebben itt lehet olvasni.

Ilyen az, amikor egy csaló próbálja megszerezni a banki adataid: hangfelvételen rögzítették a veszélyes telefonhívást

Az OTP Bank “nevében” telefonáló férfi eleinte meggyőzőnek tűnt, de aztán hamar lebukott. Tekintve, hogy napjainkban milyen sokan esnek adathalászok áldozatául, nem árt meghallgatni a felvételt, íme.

Nyugdíjasotthonban él Kovács László, egykori külügyminiszter

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Egy fővárosi, zöldövezeti nyugdíjasotthonban él Kovács László, volt külügyminiszter, az MSZP egykori elnöke. Kovácsnak a jóval fiatalabb feleségétől van egy 10 éves gyermeke. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Orbán a diáktüntetésekről: A törvényeket be kell tartani