Kiemelt Hírek 2018. június 26.

Kétéves magyar kisfiút választottak el családjától Amerikában

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 26.
Egy magyar családot is elért a Trump-féle adminisztráció szigora.

Illegálisan próbált Kanadából az Egyesült Államokba jutni egy magyar házaspár kétéves gyerekükkel, Leventével, azonban a határőrök elkapták őket, az eljárás alá vont szülőktől elválasztották gyereküket – írja a hvg.hu.

Amerikában az illegális bevándorlók ellen azonnal eljárást indítanak, a gyerekeket pedig befogadó állomásokon helyezik el.  Az amerikai szabályok azt is tiltják, hogy a gyermekeket felnőttek számára létesített fogdákban, vagy börtönökben helyezzék el.

Leventét egy Bronxban lévő magán befogadóállomáson tartják, szülei pedig őrizetben vannak a szintén New York államban lévő Buffalóban.

Egyelőre nem sikerült elérni, hogy Leventét magához vehesse Magyarországon élő, 23 éves nővére, aki már eddig rengeteg nyomtatványt kitöltött, és azt is közölte, hogy kész az USA-ba utazni abból a célból, hogy magához vegye öccsét, de az amerikai hatóságok azt kérik, hogy ujjlenyomatot is adjon.

„Az a baj, hogy a befogadóállomáson nem tudnak kommunikálni a kisgyermekkel” – mondta a Timesunion internetes oldalnak a szülők egyik ismerőse, John Young.

Az ügyintézés nagyon lassan halad, annak ellenére, hogy Young szerint a magyar hatóságok próbálnak segíteni.

A magyar pár Torontóból Montréalba utazott, ott pedig egy Uber-taxival mentek el a kanadai-amerikai határra; a szülőket feltehetően kiutasítják az USA-ból.

Ráadásul Levente anyja, Zs. Regina a hírek szerint már összeütközésbe került az amerikai törvénnyel, amikor néhány évvel ezelőtt menekülnie kellett az országból, mert azzal vádolták, hogy névházasságot kötött egy észak-karolinai férfival, hogy így jusson letelepedési engedélyhez.

Keresés az oldalon