Kétéves magyar kisfiút választottak el családjától Amerikában

Egy magyar családot is elért a Trump-féle adminisztráció szigora.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-26 14:22

Fotó: Olivier Douliery - Pool/Getty Images

Illegálisan próbált Kanadából az Egyesült Államokba jutni egy magyar házaspár kétéves gyerekükkel, Leventével, azonban a határőrök elkapták őket, az eljárás alá vont szülőktől elválasztották gyereküket – írja a hvg.hu.

Amerikában az illegális bevándorlók ellen azonnal eljárást indítanak, a gyerekeket pedig befogadó állomásokon helyezik el.  Az amerikai szabályok azt is tiltják, hogy a gyermekeket felnőttek számára létesített fogdákban, vagy börtönökben helyezzék el.

Leventét egy Bronxban lévő magán befogadóállomáson tartják, szülei pedig őrizetben vannak a szintén New York államban lévő Buffalóban.

Egyelőre nem sikerült elérni, hogy Leventét magához vehesse Magyarországon élő, 23 éves nővére, aki már eddig rengeteg nyomtatványt kitöltött, és azt is közölte, hogy kész az USA-ba utazni abból a célból, hogy magához vegye öccsét, de az amerikai hatóságok azt kérik, hogy ujjlenyomatot is adjon.

„Az a baj, hogy a befogadóállomáson nem tudnak kommunikálni a kisgyermekkel” – mondta a Timesunion internetes oldalnak a szülők egyik ismerőse, John Young.

Az ügyintézés nagyon lassan halad, annak ellenére, hogy Young szerint a magyar hatóságok próbálnak segíteni.

A magyar pár Torontóból Montréalba utazott, ott pedig egy Uber-taxival mentek el a kanadai-amerikai határra; a szülőket feltehetően kiutasítják az USA-ból.

Ráadásul Levente anyja, Zs. Regina a hírek szerint már összeütközésbe került az amerikai törvénnyel, amikor néhány évvel ezelőtt menekülnie kellett az országból, mert azzal vádolták, hogy névházasságot kötött egy észak-karolinai férfival, hogy így jusson letelepedési engedélyhez.

Mai nap hírei

Márki-Zay Péter nem hagyta szó nélkül a luxusminiszter újabb luxusutazgatását

csongrad.ezalenyeg.hu9 órája

Már hivatalos: újabb babával bővül a királyi család!

joy.hu10 órája

Óriási változás történt Trokán Annáéknál

napidoktor.hu12 órája

Jégesővel és felhőszakadással érkezik a vihar

agroinform.hu13 órája

3 csillagjegy, akire hamarosan rátalál az igazi - Ne menj el a szerelem mellett

femcafe.hu15 órája

Kilenc beteg hunyt el, kilencszáz felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu15 órája

Jégesőre figyelmeztet az OMSZ

168ora.hu18 órája

Az alma tárolása

agraragazat.hu18 órája