Két hét múlva sok pénzt kapnak a nyugdíjasok

Startlap - Startlap
Decemberben aztán a megemelt nyugdíj érkezik, januártól szintén magasabb összeget kapnak az idősek. Délelőtti hírösszefoglaló.

Getty Images

Két hét múlva sok pénzt kapnak a nyugdíjasok

Még két hét, és sok pénz érkezik a nyugdíjasok számláira, írja az mfor.hu. Mint emlékeztetnek, a 13. havi nyugdíj részlete után is fizet az állam, jövőre pedig ugyanez várható majd. Részletek.

Bedurvult a koronavírus-járvány itthon, mutatjuk a friss számokat

Rengeteg az új fertőzött. Az aktuális, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva olvashatók.

Pofon az egészségügyi szakdolgozóknak

Búcsút inthetnek a 30 százalékos béremelésnek az egészségügyi szakdolgozók. Ha érdekel, a beharangozott összeggel szemben hány százalékkal nő valójában a bérük, ide kattints.

RTL Híradó: teherautót vezet most a veronai baleset buszsofőrje

ATTILA KISBENEDEK / AFP

A jogerősen hat év börtönre ítélt férfi sokat költözött az utóbbi időben. Az RTL kiderítette, hol él most a veronai baleset buszsofőrje, és hogy mit terveznek az áldozatok hozzátartozói. A részleteket itt találod.

Lejárat előtti Covid-teszteket adott a háziorvosoknak a kormányhivatal

A 24.hu által megkérdezett orvosok furcsának találják, hogy olyan tesztekkel látták el őket, amelyek még a delta variáns megjelenése előtti időszakból származnak. Ráadásul a britek szerint más, nagyobb gond is van a termékekkel. Részletek.

Népszava: Csúszhat a hármas metró átadása

A lap úgy tudja, jelentősen befolyásolhatja a hármas metró kivitelezési határidejét, hogy a tavalyi nagy vihart kavart áremelés után újabb szerződésmódosítást próbál kicsikarni a kivitelező. Hogy ez a fejlemény mekkora csúszást okozhat az átadásban, innen kiderül.

Tovább drágul a wc-papír

Az alapanyagárak és az előállítási költségek jelentős és tartós emelkedésének hatását már a legtöbb iparágban, így a papírgyártásban sem tudják a gyártók sokáig tompítani, elkerülhetetlennek látszik azok legalább részleges áthárítása a vásárlókra. Bővebben.

66 millióért lépett fel Győrben a Tankcsapda

Lukács László, a Tankcsapda rockegyüttes frontembere a zenekar koncertjén a balatonvilágosi Strand Fesztiválon 2021. augusztus 19-én. (MTI/Varga György)

Ebből az összegből máshol teljes fesztiválokat rendeznek. A zenekar dobosa szerint ez “egy újabb példa, hogy manipulál vezet félre a média”. Az Úgytudjuk utánajárt, valóban így van-e. Íme.

A világ pénze sem oldja meg a magyar autóipart fojtogató csiphiányt

A kereslet túl nagy, a gyártás töredezett, a beruházások lassúak, és a gépek is elfogytak: bár világszerte súlyos gazdasági károkat okoz, a mikrocsip-hiányra nincs gyors megoldás. A témáról itt számolnak be részletesen.

Komoly esők érkeznek a jövő héten

A következő napokban még száraz időre számíthatunk, majd hétfőtől nyugat felől nedvesebb levegő érkezik fölénk, csapadékosra fordul időjárásunk. A részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Emelkedik a tanárok pótlékainak összege is

képcím

Volánbusz-sztrájk: Lázár János új bérajánlatot tett