Kiemelt Hírek 2018. július 08.

Két gyereket már kimentettek a barlangból – igyekezni kell, mert megérkezett a monszun

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 08.
Szinte folyamatosan esik az eső.

Sikerült kimenteni a thaiföldi barlangból a focicsapat első két tagját – tudta meg a Reuters.

Két srác kint van. Jelenleg egy a helyszínen felállított kórházban vizsgálják őket

– nyilatkozta egy illetékes.

Percekkel később a gyerekeket mentőautóval szállították a készenlétben várakozó mentőhelikopterekhez, amelyekkel Csiang Rai város kórházába viszik őket.

Az alábbi felvételen az látható, amint egy szirénázó – a tudósítások szerint második – mentőautó távozik a barlang bejáratától, feltehetőleg a másodikként kimentett gyerekkel:

Két további fiú pedig a merülés után már elérte a barlangnak azt a termét, ahonnan már a saját lábán tud majd kisétálni a felszínre – közölte a thaiföldi védelmi minisztérium.

Jön a monszun

Aggodalomra adhat okot, hogy a környéken – a Sky News riporterének helyszíni bejelentkezése is ezt támasztja alá – kisebb-nagyobb intenzitással szinte folyamatosan esik, ami a barlang újbóli elárasztását eredményezheti.

Helyi tisztségviselők elmondták, hogy a mentés – amelyben 13 külföldi és öt thaiföldi búvár vesz részt – akár négy napig is eltarthat. A gyerekeket egyesével, szakaszosan indítják el.

A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló csoport június 23-a óta raboskodik a monszuneső miatt elárasztott barlang fogságában.

Keresés az oldalon