Készíts sütés nélküli tortákat!

Startlap - Startlap
Egyszerűek, gyorsak, finomak!

Tripla csokis mousse torta sütés nélkül

Hozzávalók

200 g kakaós keksz

60 g olvasztott vaj

1 tk zselatin por

20 ml hideg víz

holland kakaópor

A csokis rétegekhez

150 g étcsoki

150 g tejcsoki

150 g fehér csoki

3×120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)

+ 3×160 g habtejszín (35 %-os, hűtött – robotgéppel felverni)

 

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és összedolgozzuk.

Egy kör alakú formában egyenletesen eloszlatjuk a masszát, majd hűtőbe tesszük.

A habtejszínt a csokival gőz fölött megolvasztjuk, a zselatint is alacsony lángon “felfőzzük” és hozzáadjuk az olvasztott csokihoz (mindhárom csokis rétegnél ismételjük ezt a folyamatot).

A felverni kívánt habtejszínt robotgéppel felverjük és a csokis krémet hozzáadjuk, majd tovább verjük (mindegyik csokival megismételjük). A kész rétegeket a kekszes alapra kenjük (az első réteg étcsoki, ha rákentük, hűtőbe tesszük, amíg a többi réteget is elkészítjük, hogy megszilárduljon, a második tejcsokis réteg után ugyanígy).

Ha mindhárom csokis réteg kész, akkor legalább négy órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt megszórjuk holland kakaóporral.

 

Nutellás sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók

az alaphoz:

300 g keksz (pl. Győri édes)

100 g vaj

1 nagy evőkanál nutella

a krémhez:

500 g mascarpone

300 g nutella

50 g porcukor

1 evőkanál rum kötelező

a tetejére:

100 g törökmogyoró

 

Elkészítés:

A kekszet összetördeljük és késes aprítóban kissé megpörgetjük, hozzáadjuk a nutellát és mogyorókrémet, majd krémesre aprítjuk.

Sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába nyomkodjuk.

A krém hozzávalóit robotgéppel kikeverjük és az alapra simítjuk.

A törökmogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és egy papírtörlőre szedjük, a héját ledörzsöljük két papírtörlő között.

Egy konyharuhába csavarva, sodrófával összetörjük és a krém tetejére szórjuk.

1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

 

Oreo sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók (22 cm):

alaphoz:

176 g oreo keksz

4 ek tej

krémhez:

250 g krémsajt

375 g natúr joghurt

200 g cukor

200 g oreo keksz (töltelékkel együtt)

3 dl habtejszín

10 g zselatin

0,5 dl víz

díszítéshez:

oreo keksz

 

Elkészítés:

Az alaphoz az oreo kekszet a tejjel aprítsuk össze.

Majd lapítsuk a tortaforma aljára.

A krémhez az oreo kekszet törjük össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.

A krémsajtot, a joghurtot és a cukrot kavarjuk össze.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurtos krémhez.

A zselatint a vízzel olvasszuk össze, majd kavarjuk a krémhez.

Végül forgassuk hozzá a kekszet, és öntsük a tésztára.

Egy éjszakára tegyük hűtőbe.

Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.

Díszítsük egész vagy darabolt oreo keksszel.

 

Fotók: Pinterest

Ez is érdekelhet

képcím

A tökéletes rizs titkai

képcím

Frankfurti leves egyszerűen, ahogy mi szeretjük

képcím

Túrófánk egyszerűen: hatalmas kedvenced lesz ez a recept