Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.

Keresztes Ildikó: Az élet ízét csak a bolondok ismerik

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.
Ma 54 éves az énekesnő.

Keresztes Ildikó 1964. augusztus 8-án született Marosvásárhelyen, Romániában.

1999-ben jelent meg első lemeze Nem tudod elvenni a kedvem… címmel, mely hatalmas sikert hozott ez neki, ezt követte 2001-ben a “Nekem más kell” című albuma, melynek köszönhetően abban az évben megkapta az Artisjus-díjat és egy évvel később Arany Zsiráf Fonogram díjra jelölték.

2005-ben felénekelte a Csak szex és más semmi című film betétdalát, a Boldogság, gyere haza című számot, amiért VOXCar-díjat kapott. 2007-ben a Lora című filmhez is énekelt, valamint 2009-ben az Utolsó jelentés Annáról főcímdalát is elénekelte.

2008-ban jelent meg a több híres dal feldolgozását tartalmazó 3. stúdióalbuma, a “Minden, ami szép volt”, ami aranylemez lett.

Nagyon nehéz magammal… Az életem olyan mint egy hullámvasút, csak fent és lent létezik, középút alig. Egyrészt túlságosan érzelemvezérelt, ösztönlény vagyok rettentő amplitúdókkal, ami áldás és átok is egyben, másrészt pedig átalakuló művész mint egy kaméleon aki minden helyzethez tud alkalmazkodni (ha akar…).

2010-ben következett a Csak játszom című album, mely az eladások alapján szintén aranylemez lett, 2011-ben pedig A démon, aki bennem van.

2010-től három évadon keresztül volt a magyar X-faktor mentora.

2013-ban a Nem akarok többé játszani című dallal indult A Dal versenyen, a legjobb nyolc közé jutott.

2014-ben a Sztárban sztár című showműsorban szerepelt, 6. helyezést ért el.

Ebben az évben jelent meg önéletrajzi könyve Keresztes Ildikó – A sokoldalú díva őszinte vallomása címmel, melyhez öt dalt tartalmazó CD-mellékletet is kiadott.

2015-ben többek között ő is bekerült az Euróvíziós hazai elődöntő műsorba, a Dalba, a Hazád hazám lehet című dallal.

2016-ban A nagy duettben Schobert Norbi partnereként az 5. helyig jutottak.

Ebben az évben jelent meg a Most című nagylemeze, mely 2017-re aranylemez lett.

Amilyen még vagyok: emberséges, igazságos, egyenes, makacs, önfejű, fegyelmezett, maximalista őrült, aki vagy teljes erőbedobással csinál valamit, vagy sehogy.

2017-ben az államalapítás ünnepe alkalmával egyedi énekhangjával és jellegzetes stílusával, színházi és koncertszínpadokon egyaránt sikeres, sokoldalú előadóművészi pályája elismeréseként vehette át A Magyar Érdemrend lovagkeresztje állami kitüntetést.

 

 

Forrás: Wikipedia, keresztesildiko.hu

Keresés az oldalon