Képeken a pusztító vihar: egész Európában komoly fennakadások vannak

Startlap - Startlap
A brutális szél megbénítja a közlekedést és az áramszolgáltatást, és már egy halálos áldozatot is szedett. Esti híröszefoglaló.

Tovább tombol a Ciara: kibillent a Balaton vize, és gondok vannak a közlekedéssel

Videóra vették, ahogy a Ciara névre keresztelt vihar szele megbillentette a Balaton vizét: a víztömeg egy részét a légmozgás átfújta a nyugati medencéből a keleti medencébe. Íme a felvétel.

Mindeközben közlekedési fennakadásokkal küzd több európai ország, és már halálos áldozata is van a viharnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki. Minderről ebben a cikkben találsz fényképes beszámolót.

Koronavírus: maszkviselésre szólítja fel a kínai vevőket egy budapesti üzlet, Vuhanban kamerák rögzítették, ahogy egy nő leköpi egy társasház kilincsét

A fertőzést elindító kínai Hupej tartomány vezetése már korábban jelezte, hogy bűnvádi eljárás indul azok ellen, akik szándékosan terjesztik a koronavírust. Most ennek egy ékes példáját rögzíthették egy helyi társasházban a biztonsági kamerák. A felvételt, valamint további részleteket erre a linkre kattintva találsz.

A betegség egyelőre Magyarországra még nem érkezett meg, de a félelem már nálunk is tapintható. Ebben a cikkben két fényképet találsz ezzel kapcsolatban, amely két üzletről készült: egy belvárosi boltról, ahol maszk viselését kérik a kínai vevőkről, valamint egy vietnámi üzletről, ahol pedig a vásárlókat igyekeznek megnyugtatni egy felirattal.

Karácsony Gergely nem nyilatkozik a Hír TV-nek, amíg nem kérnek bocsánatot

Budapest főpolgármestere a csatorna szombati riportja miatt akadt ki. Részletek itt.

A Magyar Nemzet talált egy igazgatót, aki támogatja az új NAT-ot, de elfelejtettek elárulni róla egy aprócska részletet

Címlapon hozta a Magyar Nemzet, hogy a debreceni Epreskerti Általános Iskola vezetője, Szabó Gyula mennyire támogatja az új Nemzeti Alaptantervet (NAT). A kormányközeli lap ugyanakkor kihagyott egy információt Szabó személyéről, amely kissé más fénybe helyezi lelkes nyilatkozatát. Ha kíváncsi vagy, miként vélekedik a debreceni iskolaigazgató a NAT-ról, és mi az, amit elfelejtettek közölni róla a cikkben, akkor itt folytasd az olvasást.

Tüntetők várták Berlinben Orbán Viktort

Angela Merkel és Orbán Viktor kezet fog Berlinben, a kancellári hivatalban 2020. február 10-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A kormányfő hétfőn utazott a német fővárosba, hogy Angela Merkellel és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetésével találkozzon. A CDU központjánál tüntetőkvárták Orbán Viktort. Az alábbi cikkben megtalálod Orbán érkezéséről a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán közölt képet, valamint egy videót a demonstrálókról.

Feljelentést tesz az önkormányzat az Erzsébetváros kártya miatt

A VII. kerület kerület önkormányzata február 7-én tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt. A kártyával kapcsolatos gyanús visszásságokról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Egy 16 éves magyar úszó majdnem Hosszú Katinka nyomába ért

A vasárnap a Nizzában rendezett nagymedencés nemzetközi verseny zárónapján három érmet szereztek a magyar úszók. A legnagyobb meglepetés a 16 éves Hatházi Dóra szereplése volt. Részletek itt.

Amin még Orbán Viktor portréja sem segít: egymás után darálják be a CBA-üzleteket a konkurens láncok

CBA üzlet a Fény utcai piacon. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Baldauf László, a CBA élelmiszeripari üzletlánc alapítója mindent megtett azért, hogy vállalkozása a rendszernek kedves legyen, még az irodáját is egy Orbán Viktorral közös fénykép díszíti. Úgy tűnik azonban, hogy a hozzá tartozó üzletek megfelelő működtetéséhez ez sem elég: a minap egy újabb budapesti egység került át a CBA hálózatából egy másik boltlánchoz. A témáról itt írnak bővebben.

Meghalt Bonn Ottó, a magyar kajak-kenu legendás alakja

Kilencvennégy éves korában, február 8-án hunyt el Bonn Ottó, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) tiszteletbeli főtitkára. Haláláról és munkásságáról itt olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Biden: Putyin bevonul Ukrajnába, de "keserves árat fizet majd...

képcím

Koronavírus itthon: még soha nem regisztráltak ennyi fertőzöttet...

képcím

Koronavírus itthon: kilőtt az új fertőzöttek száma