Kiemelt Hírek 2019. október 28.

Kedden adhatják be Zente 700 milliós gyógyszerét

Startlap Kiemelt Hírek 2019. október 28.
És így a kétéves kisfiú a világ egyik legdrágább gyógyszerét kapja meg. Hírösszefoglaló.

Zentének holnap adhatják be a 700 milliós gyógyszert

Arról, hol és hogyan fogja az SMA-1 típusú izomsorvadásban szenvedő kétéves kisfiú megkapni a világ egyik legdrágább gyógyszerét, ebben a cikkben írnak bővebben.

A pedagógusok sztrájkja miatt januárra bezárhatnak az iskolák

Minderről bővebben ebben a cikkben tájékozódhatsz, ahol egy beszélgetést is megnézhetsz a Pedagógusok Szakszervezetének elnökével.

Újabb aggály merült fel a győri szavazatokkal: a választás után eltűntek a voksok összesítései

A szavazatok múlt heti újraszámlálása után is az orgiás videókkal elhíresült Borkai Zsolt maradt a győri polgármester, az ellenzék szerint azonban komoly szabálytalanságoktörténtek a választás lebonyolítása során. Ha érdekelnek a részletek, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Botka László kilépett az MSZP-ből

Botka László szűkszavúan nyilatkozott, miután megerősítette, hogy otthagytapártját, de az október 13-ai választás másnapján még bővebben beszélt a szocialistákhoz fűződő viszonyáról a szegedi polgármester. Mit mondott Botka akkor és most? Milyen színekben folytatja a politizálást a településvezető? Mi áll a szakítás hátterében? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor itt folytasd az olvasást.

A zuglói polgármester visszavonta szerint “manipulatív és félrevezető” volt a a javaslatáról megjelent cikk, mégis visszavonta azt

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Horváth Csaba alig lett Zugló polgármestere, máris két aggályosnak tűnő intézkedéssel került be a sajtóba: az Átlátszó írta meg, hogy a kerületvezető jócskán kiterjesztette volna saját döntési hatáskörét, az önkormányzat vagyonát érintő ügymenetekben pedig csökkentette volna a képviselő-testület jogkörét. Horváth a hír kipattanása után rögtön megszólalt, különös érvekkel védve javaslatait, most pedig hevesen támadta az ügyet nyilvánosságra hozó oknyomozó portált, ugyanakkor visszavonta az ötleteit. Indoklása ezúttal is figyelemre méltó volt. A polgármester a fejleményekről a Facebookon számolt be, bejegyzését ide kattintva olvashatod el.

Félmilliós nyomravezetői díjat ajánlott a rendőrség annak, aki segít nekik megtalálni a Tótkomlóson holtan talált csecsemő édesanyját

A múlt héten egy lakatlan családi ház előtti bozótosban nejlonzacskóba csavarva felfedezett csecsemő ügyében született felhíváshoz fényképet is mellékeltek, amely segíthet a gyermek édesanyjának felkutatásában. A közlemény részletei a fotóval együtt erre a linkre kattintva találhatók.

Csányoszrón a templomban is VIP-padsor jár a fideszes országgyűlési képviselőknek

A Baranyai Református Egyházmegye ünnepi istentiszteleténegy diszkréten felragasztószalagozott A4-es lapon gigantikus betűk hirdették a kivételezettek helyét – Hoppál Péter volt kulturális államtitkárról és Őri László volt pécsi alpolgármesterről van szó -, és biztos ami biztos, egy jóval nagyobb táblán azt is kilógatták eléjük, mennyi pénz jutott a templom felújítására az Új Széchenyi Tervből. Az eseményről Hoppál és Őri is posztolt képeket, íme.

Siettetik az új MTA-elnök választását, a kormánykritikus kutatóktól megszabadulni vágyó Freund Tamás a legesélyesebb

A sajtó értesülései szerint szokatlanul korán kell megnevezniük jelöltjeiket a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) osztályainak az összes elöljáró tisztségre. Ezen kívül úgy tűnik, Freund Tamás neurobiológus, az MTA jelenlegi alelnöke, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója lehet az, aki elfoglalhatja az elnöki posztot. Freund tavaly év végén kritikus levélben fogalmazta meg Orbán Viktornak a véleményét az akadémiát érintő átalakító intézkedésekről, ugyanakkor írásából az is kiderült, nem minden kutatót védelmezne oly nagyon. Honnan sejtik, hogy Freund lesz az új elnök? Mi áll a miniszterelnöknek címzett levelében? Innen mindenre fény derül.

Mutatjuk, mely hazai kistelepüléseken lesz ingyen wifi

Ingyen wifi Smith Collection/Gado/Getty Images)

Az EU-s a WiFi4EU program keretében 142 magyarországi településen hozhatnak létre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat. A nyertes helyszínek listája, valamint az, hogyan lesz elérhető az ingyenes hálózat, itt ismerhető meg.

Az új személyin már a személyi azonosítód és a lakcímed is rajta lesz

Ezt azonban nem fogja tudni akárki leolvasni a kártyáról. Arról, miként rögzítik a fent említett adatokat, mi a teendő ezentúl lakcímváltozás esetén, valamint kiválthat-e más hatósági okmányokat a hétfőtől igényelhető új igazolvány, itt tudhatsz meg minden fontos információt.

Keresés az oldalon