Katatüntetés: a belvárosban vonulnak a tüntetők

Startlap - Startlap
A futárok forgalombénító demonstrációt hirdettek, reggel nyolc után teljesen leállt a tömegközlekedés a Margit hídon. Délelőtti hírösszefoglaló.

Katatüntetés: a belvárosban vonulnak a tüntetők

A kisadózók százezreit hátrányosan érintő törvénymódosítás miatt tiltakozó futárok reggel hétre hirdették meg demonstrációjukat, nyolc után nem sokkal már teljesen leállt a tömegközlekedés a Margit hídon, majd megkezdődött a vonulás a körúton a belváros felé. A 24.hu élő tudósítása a helyszínről.

Kilőtt a budapesti albérletek ára

Egyetlen év alatt több mint húsz százalékos drágulást mértek, a növekvő infláció és a jegybanki alapkamat emelése ugyanakkor fokozni fogja a feszültségeket a bérlői és bérbeadói oldalak között. Mennyibe kerül egy albérlet a fővárosban, és mire számíthatunk a jövőben? Erről szól ez a cikk.

Levelet küldtek a tanárok Orbánnak: Háborús veszélyhelyzet nincs Magyarországon, a tanév azonban közeleg

A gyermekeket, a fiatalokat és a családokat érintő veszélyhelyzet van az országban – jelentette ki a miniszterelnöknek címzett nyílt levelében a tanárok érdekképviselete. A szakszervezet több követelést fogalmazott meg Orbán Viktor felé, a pedagógusi béremeléseken túl a katás szigorítás és a rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedések is előkerültek. Bővebben.

Zelenszkij kirúgta Ukrajna belbiztonsági vezetőjét és a legfőbb ügyészt

Sergei SUPINSKY / AFP

Az ukrán elnök indoklása szerint az érintett hivatalok tisztviselői számos esetben együttműködtek Oroszországgal; ukrán katonai vezetők attól tartanak, az orosz offenzíva új sebességre kapcsol. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Nem a multiknak, hanem a magánembereknek fog fájni, hogy Orbán Viktor miatt felmondta az USA az adóegyezményt

Lapértesülések szerint a magyar kormányfő az Európai Unió elleni nyomásgyakorlást akarta azzal fokozni, hogy kihátrál a globális minimumadóról szóló megállapodásból, amit egyébként korábban már jóváhagyott a kormányunk. A vétóval azonban Orbán nem az EU-nak, hanem az Egyesült Államoknak okozott gondot, válaszként Washington egy olyan egyezményt mondott fel, amely még még Putyin Oroszországával is él, szövetséges országgal szemben hasonló lépésre korábban nem volt példa. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Labdába se rúgott az ellenzék a vasárnapi időközin

Tizennégy településen tartottak időközi önkormányzati választásokat vasárnap, köztük Esztergomban és Szentendrén is. A részvétel általában igen alacsony volt – az eredményekről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Csődöt jelentett az egyik legkorszerűbb sertésfeldolgozó

A hajdú-bihari Kurucz-csoport több érdekeltsége jelentett egyszerre csődöt a múlt héten, amely 10 milliárd forint feletti forgalmat bonyolított, és amely a kormányzat által kiemelten kezelt családi vállalkozások egyike volt. Az agrártárca által milliárdokkal kitömött sertéságazat egyik sikersztorijának számított a Kurucz-csoport, állami támogatáson túl hitelt és EU-s forrásokat is elnyertek. Bővebben.

Járóbetegből váró beteg: két év után először mérték fel, mikorra kaphatnak időpontot a betegek

A koronavírus-járvány miatt két év után először mérték fel, mekkora az előjegyzési idő az egészségügyben. Kiderült, hogy a járvány óta még rosszabb a helyzet, és Müller Cecíliának idén legalább 150 esetben kellett beavatkoznia amiatt beavatkoznia, mert egy egészségügyi szolgáltató nem tudta ellátni a betegeit. Részletek.

Zavart okozhat a Föld fele tartó erős napkitörés

Heritage Space/Heritage Images/Getty Images

A világ több pontján is zavart okozhat különféle eszközökben az a napkitörés, amelyre a közelmúltban figyelt fel egy űridőjárással foglalkozó fizikus. A kutatók olyan erős aktivitást mértek, hogy valószínűleg a legerősebb kategóriába sorolható naptevékenységnek lehetünk szemtanúi. Részletek.

Egyre súlyosbodik az aszály az időjárás miatt

Továbbra sem számíthatunk számottevő mértékű esőre, amely képes lenne enyhíteni a szárazságot, egyre több területen válik komoly problémává az aszály. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

 

Címlapkép: A Margit hidat lezáró tűntetők a pesti hídfőnél 2022. július 18-án. A demonstrálók a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen tüntettek. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Airsoft pisztollyal lőttek Budapesten kukásokra

képcím

Lengyelország nem szállít több fegyvert Ukrajnának

képcím

Orbán Viktor megnevezte Magyarország ellenfeleit a zártkörő...