Cáfol a katasztrófavédelem: szirénával vonultak ki a tűzoltók a Belügyminisztériumhoz

Startlap - Startlap
Szemző Áron, a Momentum Pest megyei elnökének kijelentését cáfolták, miszerint eleget tettek a bejelentő kérésének, és jelzés nélkül érkeztek volna Pintér Sándorra tekintettel.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz pénteken délelőtt 9 óra 58 perckor érkezett a bejelentést rögzítő adatlap a 112-es Hivásfogadó Központból, amelynek tartalma szerint a bejelentő jelezte, hogy a Belügyminisztérium homlokzatán, nyolc méter magasan egy homlokzati elem kimozdult, és kérte, hogy a helyszínre 13 óra körül a belügyminiszter zavarása nélkül vonuljanak ki.

Pénteken az erről készült képernyőképet mutatta be Szemző Áron, a Momentum Pest megyei elnöke, aki ezt a helyzetet botrányosnak nevezte akkor, lévén úgy vélte, a tűzoltók ez alapján megkülönböztető jelzés nélkül vonultak ki. 

Az adatlapon szereplő bejelentőt a fővárosi ügyeletes visszahívta és tájékoztatta, hogy a riasztást a műszaki mentések végrehajtására vonatkozó eljárásrendnek megfelelően hajtják végre.

Ezek után 10 óra 3 perckor riasztotta az V. kerületi tűzoltókat, akik megkülönböztető fény- és hangjelzéssel 10 óra 10 perckor érkeztek ki a helyszínre. A felderítés után magasból mentő tűzoltójárművet kértek a helyszínre, amely 10 óra 25 perckor érkezett meg. Megállapították, hogy az egyik első emeleti ablak tokozása lazult meg és fakerete lógott.

A káreseményt 11 óra 6 percre felszámolták, majd bevonultak a helyszínről. A rendőrség a József Attila utca forgalmát a beavatkozás idejére korlátozta.

A BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság a hivatásos katasztrófavédelmi szerv jó hírnevének megsértése miatt a szükséges jogi lépéseket megteszi.

(MTI) 

Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán – a kép csak illusztráció

Ez is érdekelhet

képcím

Havi 462 ezer forinttal nőtt Pintér Sándor fizetése tavaly

képcím

Diáktüntetés lesz szombaton Budapesten

képcím

A Belügyminisztérium a budai kórházi osztályok leállásáról