Katalin hercegné bejelentette, hogy rákos

Startlap - Startlap
Katalin walesi hercegné pénteken nyilvánosságra hozta, hogy rákkal diagnosztizálták, és a kezelése a "korai szakaszban" jár.

A hír, amelyet a hercegnő “hatalmas sokknak” nevezett, egy videoüzenetben hangzott el – írja a CNN. A bejelentés két hónappal azután érkezett, hogy Vilmos herceg felsége ideiglenesen visszavonult a közélettől, miután a Kensington-palota akkori közlése szerint egy nem daganatos jellegű hasi betegség miatt megműtötték.

“Januárban Londonban nagy hasi műtéten estem át, és akkor úgy gondolták, hogy az elváltozás nem rákos” – mondta a 42 éves hercegné.

A műtét sikeres volt. Az operációt követő vizsgálatok azonban rákot mutattak ki. Az orvoscsoportom ezért azt tanácsolta, hogy egy megelőző kemoterápiás kezelésnek vessem alá magam, és jelenleg ennek a kezelésnek a korai szakaszában járok.

Katalin elmondta, a diagnózis “hatalmas sokk” volt a számára, és hozzátette, Vilmos herceggel mindent megtettek annak érdekében, hogy bizalmasan kezeljék az ügyet a családjuk érdekében.

A hercegné azzal folytatta, mennyi időbe telt, amíg felépült a műtétből, ahogyan az is, hogy gyermekeinek, Györgynek, Saroltának és Lajosnak elmagyarázzák a helyzetet, és megnyugtassák őket, hogy édesanyjukkal minden rendben lesz.

 

Katalin elmondta, jól van és “napról napra erősebb lesz”, mivel azokra a dolgokra koncentrál, amelyek segítik gyógyulását.

Megdicsérte férjét, Vilmos herceget, amiért mellette van, vígaszt és nyugalmat nyújt neki, valamint háláját fejezte ki a nyilvánosság támogatásáért.

Reméljük, megértik, hogy a családunknak most egy kis időre, térre és magánéletre van szüksége, amíg befejezik a kezelésemet. A munkám mindig is mély örömet okozott nekem, és alig várom, hogy visszatérhessek amikor képes leszek rá, de egyelőre a teljes felépülésre kell koncentrálnom

– fogalmazott a hercegnő. Szívhez szóló üzenetét azzal zárta, hogy gondol mindazokra, akiknek az életére kihatással van a rákbetegség.

Mindenki számára, aki ezzel a betegséggel szembesül, bármilyen formában, kérem, ne veszítsék el a hitüket és a reményt. Nem vagytok egyedül

– zárta beszédét a hercegné.

A bejelentés egy újabb komoly csapás a brit királyi család számára, hiszen III. Károly király jelenleg is kezelés alatt áll egy nem részletezett daganatos betegség miatt, amit a Buckingham-palota február elején közölt.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

A rák ritka válfajával küzd Tompos Kátya

képcím

Így tér vissza betegségéből III. Károly király

képcím

Fotókon a rákkal küzdő III. Károly, húsvéti eseményen jelent...