Kásler Miklós: a járvány második hullámának határához érkezett Magyarország

Arról is beszélt a miniszter, miért is nekünk kell szigorítanunk, ha a szomszédban emelkedik a fertőzések száma. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-07-11 17:14

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kásler Miklós szerint a járvány második hullámának határára értünk

A miniszter már arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzet nagyon hasonlít a március elején kialakult állapothoz. A Facebookra feltöltött videóból az is kiderült, idén hol is nyaral Kásler Miklós. Részletek

Kiderült, ki a tulajdonosa a Mészáros Lőrincet is furikázó jachtoknak

A NER-elit köreiben népszerű jacht, a Lady MRD valódi tulajdonosát egy máltai offshore cég rejtette eddig, de most kiderült, ki is az arc a vállalat mögött. Csak egyet kell kattintani, és máris fény derül rá. 

Meghalt a francia buszsofőr, akit agyonvertek, mert szájmaszk viselésére kért három utast

A francia rendőrség két huszonéves férfit vádol szándékos emberöléssel, két férfit segítségnyújtás elmulasztásával, egy ötödiket pedig azzal, hogy segített elrejtőzni az egyik tettesnek. A megdöbbentő eset részletei innen érhetőek el. 

Negyedszázaddal ezelőtt zajlott a srebrenicai mészárlás

Idén július 10-11-én 25 éve, hogy boszniai szerb katonai alakulatok kegyetlenül lemészároltak 8700 bosnyák civilt a boszniai hegyi kisvárosban, Srebrenicában. A második világháború utáni legborzalmasabb tömeggyilkosságra ez a cikk emlékezik. 

Donald Trump kegyelmet adott régi barátjának, volt tanácsadójának

Fotó: Drew Angerer/Getty Images.

A 67 éves Roger Stone haladékot kért a börtönbüntetés elkezdésére, de ezt a bíróság elutasította. Trump viszont megkegyelmezett neki, mert a Fehér Ház közleménye szerint ő egy boszorkányüldözés áldozata, és azért ítélték el. Idekattintva azért az is ki fog derülni, hogy mit is követett el, illetve mennyit is kellett volna ülnie Stone-nak.

Két szolnoki rendőr a pénteki éjszaka hőse

Történt pénteken, hogy két rendőrjárőr Szolnokon hajtott át 23 óra 50 perc körül, amikor az egyik belvárosi útkereszteződésben észrevették, hogy egy személy az utcán összeesett. Kovács Norbert rendőrőrmester és Mészáros Vivien Fanni rendőrőrmester azonnal egyenruhájukhoz méltóan kezdtek el cselekedni. További részletek innen érhetőek el. 

Államosítja a kormány a tankönyveket is nyomó Alföldi Nyomdát

A tranzakció értelmében az állami kézben lévő Könyvtárellátó Közhasznú Nonprofit Kft. megszerzi az Alföldi Nyomda Zrt. 97,71 százalékos részvénycsomagját. Hogy erre miért is volt szükség, az ebből a cikkből fog kiderülni.

Elhunyt Tass Olga olimpiai bajnok tornász

Kilencvenegy éves korában, súlyos betegség után elhunyt Tass Olga, a melbourne-i olimpián aranyérmes női csapat tagja. Sikeres életútját ez a cikk eleveníti fel.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu10 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu11 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája