Újra kordonbontás volt a Karmelitánál, ismét könnygázt vetettek be

Startlap - Startlap
Hasonlóan, mint április 24-én, most is a Karmelitánál ért véget a "bosszútörvény" elleni tiltakozás, rendőri beavatkozással.

Szerda délután mintegy ezer fő tüntetett a belvárosban az Egységes Diákfront  szervezésében – írja a Telex.hu. A tiltakozók különféle szólamokat skandáltak, melyben Orbán Viktor és Pintér Sándor lemondását követelték. A Szent István Bazilikától indultak és a Belügyminisztérium elé vonultak. 

Illetve rendszeres volt “A csend nem rend!” és a “Könnygáz nem tanít!” mondatok elhangzása. A tüntetők folyamatosan az követelték, hogy a kormány ne vezesse be a “bosszútörvényt”. A demonstrálók bejelentették, hogy hét oktatási kérdésben országos népszavazást kezdeményeztek a diákok és a pedagógusok közösen. 

Hivatalosan az Egységes Diákfront által szervezett akció fél hat után véget ért, ezután mint legutóbb is, a tiltakozók megindultak a Margit hídon Budára, a Karmelitához, ahol rendőrök állták az útjukat.

A javarészt diákokból álló tüntetőket a rendőrség jelenlévő tagjai többször is felszólították, hogy kényszerítő eszközöket fognak alkalmazni ha folytatják a kordonbontást. A karhatalom ezek után több tiltakozót lefújt könnygázzal. A demonstrálók egy idő után leültek, majd később hátrébb vonultak a rendőrök által alkotott sorfaltól.

 

A rendőrök később a tiltakozók közül kiemelték a Momentum Mozgalomm országgyűlési képviselőjét, Tompos Mártont, akinek kezét gyorskötözővel fogták össze.

Ez is érdekelhet

képcím

Többször lőtt a magyar rendőr a menekülő embercsempészre

képcím

Ausztriában gyilkolt, Magyarországon kapták el

képcím

Esztergomi robbantás: Hősi halottá nyilvánította az elhunyt...