Karikó Katalin nem pont úgy keverné a vakcinákat, mint Kásler Miklós

Startlap - Startlap
A kutató pontosította a miniszter harmadik oltással kapcsolatos állítását. Délelőtti hírösszefoglaló.

Karikó Katalin nem pont úgy keverné a vakcinákat, mint Kásler Miklós

Handout / FAMILY HANDOUT / AFP

Orbán Viktor miniszterelnök múlt hét pénteken jelentette be, hogy augusztus elsejétől lehetővé teszik harmadik, koronavírus elleni oltást, majd Kásler Miklós emberminiszter hétvégén arról beszélt, a szakirodalom a vegyes oltást ajánlja. Karikó Katalin azonban most pontosította Kásler állítását. Ha kíváncsi vagy milyen típusú vakcinákat javasol harmadik oltásnak, ide kattints.

Újabb részletek a megfigyelési botrányról

A lehallgatási botrány és az izraeli NSO Group cég körüli oknyomozásokban részt vett az amerikai Washington Post is, ami külön cikket szentelt a legmélyebben besározódott EU-tag, Magyarország történetének is. A lap megszólaltatta az NSO egyik volt alkalmazottját, aki a magyar kormány állításaival ellentétes kijelentést tett. Ha érdekel, mit mondott, innen megtudhatod.

Orbán biztonsági főtanácsadója azelőtt tárgyalt Izraelben, hogy Magyarországon elkezdték használni a kémprogramot. Részletek.

Az ENSZ főbiztosát is feszélyezi a lehallgatási botrány. Michelle Bachelet szerint újabb vörös vonalat léptek át egyes kormányok. A főbiztos véleményét bővebben ez a cikk ismerteti.

Szintén új fejlemény az ügyben, hogy az Amazon felhőszolgáltató platformja, az Amazon Web Services (AWS) lekapcsolta az NSO Grouphoz köthető infrastruktúrát és fiókokat. Bővebben.

A 444.hu interjút készített Adrien Beauduin  belga egyetemistával, a CEU volt diákjával, akinek telefonszáma szintén szerepel azon a listán, amit vasárnap este publikált egy nemzetközi tényfeltáró csapat. A Beauduinnel készült interjúról itt olvashatsz.

A 24.hu arról közölt kedden egy összefoglalót, hogy Magyarországon bárki lehallgatható következmények nélkül. A cikkben ennek okait is feltárják, íme.

Ha pedig elolvasnál egy kitűnő összefoglaló anyagot mindarról, amit tudni lehet és kell az izraeli kémfegyverről, amivel magyarokat is lehallgattak, ide kattints.

Megjöttek a napi koronavírus-számok

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák a vakcináció, a fertőzések és a halálozások alakulásáról erre a linkre kattintva érhetők el.

Kivizsgálják a bécsi amerikai diplomaták rejtélyes megbetegedéseit

Getty Images

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője hétfőn arról beszélt, egyelőre nem világos, hogy támadásról van-e szó, vagy valamilyen más oka van ezeknek az eseteknek. A témáról bővebben itt írnak.

Egekben a málna ára, ennyibe kerül most

Ráadásul Magyarországon már annyira kevés málna terem, hogy nem is fedezi a hazai igényeket. Mi az oka a kedvelt gyümölcs eltűnésének, és mennyiért kerülhet az asztalunkra, ebből a cikkből kiderül.

Ezt tudnod kell, ha az Elmű-Émász adja az áramod

Szeptember 1-jétől az MVM Next veszi át a lakossági áramszolgáltatást az Elmű-Émásztól. Van, akinek lesz teendője is ezzel kapcsolatban. Részletek.

Kiderült, melyik az év étterme Magyarországon

A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A top 10+2 ranglistára idén – a Dining Guide történetében először – három vidéki étterem is felkerült. A listát ezen a linken találod.

Utolsó csúcshódítása után eltűnt a kézujjak nélküli dél-koreai hegymászó

AMELIE HERENSTEIN / AFP

Egy kézujjak nélküli dél-koreai férfi megmászta a világ 14 legmagasabb hegycsúcsát, visszatérőben az utolsó csúcshódításról azonban eltűnt a férfi. Részletek.

Szerdán fordulat áll be az időjárásban

Kedden a Dunántúlon napos idő várható kevés gomolyfelhővel, másutt ugyanakkor intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés. A Dunától keletre még további záporok, zivatarok fordulhatnak elő, másutt csapadék nem várható. Szerdán országszerte változás áll be az időjárásban. A részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Magasabb fokozaton a terrorkészültség Magyarországon

képcím

Izrael: Itt az idő, hogy a világ cselekedjen, ne hagyja figyelmen...

képcím

Irán több mint kétszáz drónnal és rakétával támadta Izraelt