Kiemelt Hírek 2021. május 21.

Karikó Katalin megszólalt találkozójáról Orbán Viktorral: "A disznósajt az igen szakmai munka volt"

Startlap Kiemelt Hírek 2021. május 21.
Kiderült, hogy a disznósajt valóban szakmai szempontok miatt került szóba, a szó szoros értelmében. Karikó Katalinnal a Szegedi Televízió készített exkluzív interjút. Reggeli hírösszefoglaló.

Karikó Katalin megszólalt találkozójáról Orbán Viktorral: “A disznósajt az igen szakmai munka volt”

Mióta kijavította a kormányzati vakcinatáblázatot, és Orbán Viktor személyes beszélgetésre hívta, mindenáron sarokba akarják szorítani az újságírói kérdésekkel, csakhogy Karikó Katalint úgy tűnik, nem lehet. Kiderült, hogy a disznósajt valóban szakmai szempontok miatt került szóba, a szó szoros értelmében, és nem a paprikázást meg hasonlókat álcázó megfogalmazásban. Karikó Katalinnal a Szegedi Televízió készített exkluzív interjút. Videó.

Orbán Viktor bejelentette az újabb lazításokat

Az oltásokkal mindjárt elérjük az 5 milliót, ami Orbán Viktor szerint gyakorlatilag a járvány legyőzésével egyenlő. A kormányfő egy sor új szabályról tájékoztatott szokásos reggeli rádióinterjújában, amelyek közül a legfontosabbak talán a közterületi maszkviselést és a kijárási tilalmat érintő intézkedések. További információkért katt ide.

Bulit rendez a kormány a “gránitszilárdságú” Alaptörvény elfogadásának tizedik évfordulójának alkalmából

Az Orbán Viktor által annak idején gránitszilárdságúnak nevezett, Szájer József vezetésével megírt szöveget azóta kilenc alkalommal módosították. Az Alaptörvényről és a Varga Judit szervezésében készülő 60 milliós mulatságról erre a linkre kattintva olvashatsz.

Ők lehetnek a szereplők az őszödi beszédről szóló rejtélyes filmben

A 2006 őszének eseményeit feldolgozó nagyszabású politikai krimi körül továbbra is hatalmas a titkolózás, a névsor egy része mégis napvilágot látott. Íme.

A TEK vitte el a férfit, aki túszul ejtette saját feleségét, hogy megölje

Fotó: YouTube/PoliceHungary

A 45 éves T. Zsoltot Cegléden élő édesanyja lakásáról állították elő, miután válófélben lévő feleségét szerdán késő délután berántotta a kocsijába, és csak a szerencsén múlt, hogy nem végzett vele. A drámai esetről itt olvashatsz.

Direkt36: Tiborcz István üzletfelei is feltűnnek az MFB hitelprogramjának nagy nyertesei közöt

Megnézték, hogy az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) milyen hitelekkel segítette a vállalkozókat, akik Tiborcz Istvánnal üzleteltek. Több ismert szereplőre és jelentős összegekre bukkantak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Hazugságokkal vette rá a BBC Diana hercegnőt a világhírű interjúra

Befejeződött a vizsgálat az egykori sztárriporter, Martin Bashir tévétörténeti jelentőségű 1995-ös interjújáról, amelyben akkor még Károly herceg feleségeként Diana megdöbbentő részleteket tárt fel házasságáról. Itt hangzott el az azóta szállóigévé vált mondat is, miszerint “kicsit zsúfolt ez a házasság, hiszen hárman vagyunk benne”. Bővebben.

Megkötötték a tűzszünetet Izraelben

Az izraeli biztonságpolitikai kabinet csütörtökön döntött a 11 napja tartó kölcsönös rakétaháború lezárásáról. A tűzszünet péntektől léphet életbe. Részletek itt.

Pont ott számolnák fel a bérlakásokat, ahol a legnagyobb szükség volna rájuk

Az alacsonyabb jövedelműek számára megfizethető lakhatást biztosító, az átlagárakat mérséklő önkormányzati bérlakásrendszer privatizációjáról szóló fideszes törvényjavaslat éppen a lakhatási gondokat fogja súlyosbítani, miközben a befektetőknek kedvez. A napi szintű megélhetési problémákkal küzdő bérlőket pedig a lakásmaffiának szolgáltatja ki. Bővebben.

Péntek lesz a hét legszebb napja

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

Több órányi napsütés és kellemes hőmérséklet jellemzi az utolsó munkanapunkat. Az idillből szombatra már nem jut, újabb hidegfront érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon