Karácsony: Voltak húzós estéink, megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt

Startlap - Startlap
"Óvodába Nyírtasson jártam, úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozólapátját, de már megbántam." Esti hírösszefoglaló.

Karácsony: Voltak húzós estéink, megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt

Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond. Óvodába Nyírtasson jártam, úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozólapátját, de már megbántam

– Budapest főpolgármestere a Facebookon tett közzé egy rövid áttekintést tanulmányairól, miután a kormányzati média “adatigénylések özönével árasztotta el élete különböző színtereit. Íme.

Direkt36: A Fudan Egyetem belső konfliktust okozott a Fideszben

…A Fudan érkezését azonban nehezen akarták elfogadni a budapesti fejlesztésekért felelős kormánypárti döntéshozók. De – akárcsak a CEU kisöprésekor – jött Palkovics László és lezárta a vitákat.

Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

György István: Keddig lehet Pfizer-vakcinára időpontot foglalni

Az országos oltási munkacsoportot vezető államtitkár az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján számolt be a Pfizer- és a Janssen-vakcinák elérhetőségéről, valamint a vakcináció haladásáról. Részletek itt.

Miniszterelnök-jelöltnek kérte fel Karácsony Gergelyt a Párbeszéd

Közleményben jelentették be, hogy a főpolgármestert kérték fel a párt programjának képviselésére az ellenzéki előválasztáson. A szöveg itt olvasható.

1027 százalékkal emelte a korlátlan belépés árát Mészáros Lőrinc szegedi fürdője

Fotó MTVABizományosiJászai Csaba

A Napfényfürdő Aquapolis átalakított bérletkonstrukciója keretében immár bőven több mint egymillió forintba kerül, ha valaki minden nap szeretné használni a szolgáltatásokat.A vendégek felháborodtak, a Napfényfürdő azt mondja, csak követik a trendeket. Bővebben.

Egy napja élesítették, de már nem működik a védettségi igazolvány app, és azt se tudjuk igazából, hogy mire való

A kormány egyelőre semmilyen bejelentést nem tett az alkalmazással kapcsolatban, ami a rendkívül körülményes regisztrációt követően pénteken már egy hibaüzenettel fogadja a felhasználókat. És az már ilyen rövid idő után is látszik, hogy az applikációnak vannak gyenge pontjai. Részletek itt.

Az MNB kivonul a Corvinus Egyetemről

A sajtóértesülések szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azért zárta le az együttműködést az intézménnyel, mert Anthony Radev, az egyetem sajátos vezetői módszereiről ismert elnöke összeveszett Palotai Dániellel, a kuratórium egyik tagjával. Mi történt? Innen kiderül.

Vádat emelhetnek Árpa Attila ellen drogkereskedelem miatt

Elsőre nem különösebben izgalmas az a friss rendőrségi közlemény, amelyben “Kábítószer-kereskedelem: öt gyanúsított” címmel számolnak be egy 2019-es rajtaütésről majd annak folyományairól. Igen ám, csakhogy ez Árpa Attila drogügyéről szól, aki gyorsan reagált is a vádemelés hírére. Az esetről és annak fejleményiről ebben a cikkben írnak.

Rendkívüli mértékben drágult az étolaj, és az áremelkedésnek még nincs vége

Miközben az élelmiszerek ára átlagosan 2,4 százalékkal nőtt tavaly április óta, az étolaj 22,8 százalékkal lett drágább. A jelek szerint további jelentős árnövekedés várható, amelynek oka a kínai sertésállomány méretében és a nyersolaj árak változásában keresendő. További információkért katt ide.

Immár szivárványszínben is kapható az IKEA-szatyor, és egy nagyon fontos üzenetet hordoz

Fotó Axel Heimkenpicture alliance via Getty Images

Az áruház a homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia elleni nemzetközi napjára készült a táskákkal, és más különlegességekkel. Az IKEA a kampánnyal nemcsak a nemi identitás, hanem egyéb okok – például etnikai hovatartozás, társadalmi osztály, vallás – miatti megkülönböztetésre is szeretné felhívni a figyelmet. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Karácsony: Toronyházak, amik elrontják a Hősök tere...

képcím

Beáll Karácsony mögé a DK az önkormányzati választáson

képcím

"Tiszta marad a priuszom" - reagált Árpa Attila a drogügyben...