Bécs újraindul: minden bécsit meghív a város enni

Startlap - Startlap
Ausztria fővárosa már ezerszer bebizonyította, hogy a világ legélhetőbb helye. Most is sikerült nagyot alkotniuk. Esti hírösszefoglaló.

Bécs így indul újra: minden bécsit meghív a város egy kajára

Bécs minden háztartásának küld helyi olyan vásárlási utalványokat, amelyeket az osztrák főváros vendéglátóhelyein lehet majd beváltani, jelentette be szerdán Michael Ludwig bécsi polgármester.  A hihetetlen hír részletei itt érhetőek el. 

Karácsony: ezért titkolták a járvány részletes adatait

A főpolgármester Facebook-oldalán posztolta okfejtését, melyben arról írt, hogy szerinte a kormány miért titkol el bizonyos információkat. Minderről ebből a cikkből lehet többet megtudni. 

Rémhírterjesztésért bevitték a gyulai ellenzéki kör helyi vezetőjét

Egyetlen, öt szóból álló mondat miatt, rémhírterjesztés gyanújával szerda hajnalban állították elő Csóka-Szűcs Jánost a rendőrök. Ha kíváncsi vagy mi is lehetett a bűne, akkor idekattintva azonnal megtudhatod. 

Hadházy Ákos már a rendőröket várja

Fotó: MTI/Soós Lajos

A független képviselő előre megüzente a „miniszterelnök rendőreinek”, mire készül. Azt is írta, nem rájuk haragszik, várja őket. Ebből a cikkből az is megtudható, miért is tesz mindezt. 

Németh Szilárd kifejezte elismerését a csepeli mentősöknek: 10 rekesz almát adott nekik

Személyesen látogatott el a mentősökhöz Németh Szilárd, a honvédelmi minisztérium államtitkára, aki elismerése jeléül rengeteg almát adott át nekik. Az eseményről saját Facebook-oldalán is megemlékezett, ahol a kommentelők reakciója már nem volt annyira örömteli. Minderről ez a cikk számol be. 

Rémhírterjesztésér vitték el a férfit a rendőrök, az ügyészség döntött a sorsáról

A 64 éves férfit kedden állították elő egy Facebook-poszt miatt, amiben többek közt ez a mondat szerepel: „Kegyetlen zsarnok vagy, de jegyezd meg, a diktátorok mind elbuktak eddig”. Idekattintva elolvasható, hogyan is döntött a vádhatóság az ügyében.

Bige László szerint már a családját is fenyegetik

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség a milliárdos műtrágyakirállyal szemben, aki úgy véli, már a gyerekei, a családja ellen irányuló támadásról van szó. Most egy közleményben reagált a 24.hu által feltett kérdésekre. Bige László nyilatkozata itt tekinthető meg. 

Nem szólalhat fel Orbán Viktor helyett Varga Judit a holnapi EP-vitán

A magyar miniszterelnök pedig nagyon ezt szerette volna elérni, de megérkezett az Európai Parlament közleménye. Hogy mi az a vita, amire elvárják Orbán Viktort, az innen fog kiderülni.

Busz előtt büntetőfékezett a pesti autós, aztán mindezt rákente egy kutyára

Nem tetszett egy autósnak, hogy kisorolt elé a busz a XVII. kerületben, megpróbálta büntetőfékkel nevelni a sofőrt. A rendőrök elég hamar rövidre zárták az ügye, a kevésbé rafinált járművezető végül nem úszta meg a zseniálisnak szánt ötletet. A “jutalmáról” ez a cikk számol be. 

Jöhetnek a különleges gazdasági övezetek idehaza – Semjén Zsolt éjjel benyújtotta törvényjavaslatát

Semjén törvényjavaslata már ötmilliárd forintnál nagyobb beruházásoknál teszi lehetővé a különleges gazdasági övezet létrehozását. Részletek idekattintva.

Ez is érdekelhet

képcím

Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról

képcím

Orbán megfejtette a "Magyarország előre megy, nem hátra" szlogent