Karácsony Gergely megvétózza az atlétikai vb-t

Startlap - Startlap
Mindezt Facebook-oldalán tette közzé, ahol kitért arra is, miért hozta meg ezt a döntést. Délelőtti hírösszefoglaló.

Karácsony Gergely bejelentette: megvétózza az atlétikai vb-t

MTI/Balogh Zoltán

Budapest főpolgármestere csütörtök reggel jelentette be közösségi oldalán, hogy a fővárosi közgyűlés vissza fogja vonni hozzájárulását az atlétikai vb megrendezéséhez. Az indoklásra ebben a cikkben derül fény. 

Egy nap alatt 180 új fertőzöttet regisztráltak, egy beteg elhunyt

Az elmúlt 24 órában 180 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 517 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Részletek.

Fény derült arra, miért mentették fel a csempészcigit szállító volt MSZP-st

Legény Zsolt autójának csomagtartójában még tavaly decemberben, a Beregsurány–Luzsanka határátkelő ukrán oldalán bukkant a szomszédos ország hatósága nagy mennyiségű csempészcigarettára. Azóta a vele kapcsolatos eljárás teljes egészében le lett folytatva, melynek végeredményeként Legényt felmentették a vádak alól. Most az is kiderült, miként is volt mindez lehetséges. Részletek

Tucatnyian remek ötletnek gondolták visszafordulni az M1-es autópályán

A Magyar Közút kamerái vették fel, hogy augusztus 22-én, vasárnap az M1-es és M3-as autópályán kialakult több kilométeres torlódásokból szabálytalanul próbálnak menekülni az autósok. Ha kíváncsi vagy a kifejezetten  veszélyes ötlet tömeges kivitelezésére, akkor csak egyet kell kattintanod a műveletről készült videó megtekintéséhez. 

Nem ér véget a Sámándob története: rekordösszegért építik újjá Karcagon a világkiállítás egykori magyar pavilonját

A tender nyertesei nagyjából kétharmadával drágábban rakják újra össze a 2015-ös világkiállításra épült pavilont, mint amennyibe az eredetileg került. Az összegre errefelé lehet rácsodálkozni. 

Lázár János sportcsarnokot is építtet a Mezőhegyesi Ménesbirtokon

Egy méretes sportcsarnokkal egészül ki a Lázár János által felügyelt Mezőhegyesi Ménesbirtok. De igencsak sietnie kell annak a cégnek, aki kivitelező szeretne lenni, mert csak szeptember 13-ig lehet jelentkezni a kivitelezési szándékkal. Hogy mekkora sportcsarnokot is álmodtak a birtokra, az innen azonnal ki fog derülni.

Navalnijt propagandafilmekkel próbálják jobb belátásra bírni

Fogva tartása körülményeit bírálta Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus a The New York Times című amerikai lapnak adott interjújában, amelyből egyes részleteket szerdán tettek közzé. Bővebben.

Fischer Iván koncert közben kapott védőoltást

A karmesteren kívül a zenekar is részt vállalt a különleges akcióban: a muzsikusok koncert közben tesztelték magukat a vírusra, hogy ezzel is jelezzék a védekezés fontosságát. Fischer oltásáról videó is készült, itt lehet megtekinteni. 

Lélegzetelállító felvétel érkezett a világűrből

Oleg Viktorovics Novickij orosz űrhajós látványos felvételt készített a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén, melyet ebben a cikkben lehet elérni. 

Tovább hűti a levegőt az érkező hidegfront, esélye sincs a nyári melegnek

Csütörtök délután, este újabb hidegfront éri el hazánkat. A megszokottnál 4-6 fokkal is hidegebb lesz. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya...

képcím

Bosznia elítélte Orbán és Kovács kijelentését