Kiemelt Hírek 2020. augusztus 14.

Karácsony Gergely kitűzte a Városházára a szivárványos zászlót

Startlap Kiemelt Hírek 2020. augusztus 14.
Magyarországon még soha nem volt ilyen. Esti hírösszefoglaló.

Karácsony Gergely kitűzte a Városházára a szivárványos zászlót

A főváros főpolgármestere a Facebook-oldalán arról írt, hogy a “Budapest mindenkié” nem csak egy kampányszlogen. Idén elmarad a szokásos éves felvonulás, de Karácsony Gergely reméli, hogy jövőre már ismét “együtt ünnepelhetjük majd a szerelem szabadságát”. A teljes bejegyzést, benne a zászlós fotóval erre a linkre kattintva találod.

Erdő Péter behívatta az Indexet támogató Hodász atyát, másnapra leállt a Papifrankó és az @andrashodasz

Jézus sokat vitatkozott, sokszor megvédte magát. Az utolsó perben csendben maradt, és végül olyanért ítélték el, amit el sem követett.

A katolikus egyháztól merőben szokatlan, valóban vicces, közvetlen és aktuális tartalmakat gyártó Hodász András atya csütörtökön jelentette be az Instagram-oldalán, hogy felhagy a közösségi médiával. Ő maga ugyan nem magyarázta el döntését, de kiderült, hogy a háttérben az Index-botrány és Erdő Péter bíboros állhatnak

Bűnszervezetben való részvétel miatt letartóztatták a kamu kézfertőtlenítőt és fertőzött vizet áruló milliárdos cégcsoport vezetőit

A bíróság elrendelte Bajáki Ede és három társa előzetes letartóztatását, aki annak a cégcsoportnak a tulajdonosa, amely a járvány kezdetén hatástalan kézfertőtlenítőt, majd később veszélyes baktériumokkal szennyezett ásványvizet terítettek. Bővebben.

Fotókon a mozdony, aminek egy robbanás tépte le a tetejét Biatorbágyon

Az eset péntek kora reggel történt, a kiszakadt tetőlemez a sínekre zuhant, és ezzel teljesen leállt a vasúti forgalom. Fotók és további részletek itt találhatók.

Terézvárosban ősztől az azonos nemű pároknak is jár a jegyescsomag

Fotó: Drew Angerer/Getty Images

Soproni Tamás polgármester is kitűzte a szivárványos lobogót a VI. kerületi városháza homlokzatára. Részletek itt.

“Nem látok!” – mondta a 27 éves férfi Szombathelyen, majd összeesett és meghalt

A tragédia egy szombathelyi szórakozóhelyen történt csütörtök este. Ide kattintva elolvashatod a szemtanúk beszámolóját, valamint egy helyszíni videót is találsz.

Ujhelyi István az EU-hoz fordult a független magyar média érdekében

A szocialista EP-képviselő szerint Magyarország egy lépésre áll attól, hogy a kormány rátegye a kezét minden hazai médiumra, ezért a német soros elnökségtől, az Európai Tanács, az Európai Parlament és az Európai Bizottság vezetőitől kért segítséget. Minderről bővebben itt írnak.

“Kirúgások, fizetéscsökkenés, cégcsődök” – közleményben ment neki a kormánynak az MSZP

A párt a gigantikus gazdasági akcióterv kudarcáról ír, és arról, hogy miközben zuhanórepülésben van a magyar gazdaság, a Fidesz “őrült pénzszórásba kezdett”. Ha érdekel a teljes szöveg, akkor ezt a cikket olvasd el.

Saját 71 éves nagymamáját rabolta ki egy fiatal férfi Körömben

A 28 éves férfi 500 forint miatt erőszakoskodott a bevásárlásból hazafelé tartó nagymamájával. Arról, miként történt mindez, itt olvashatsz.

Elhunyt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

MTI Fotó: Kovács Attila

A filmrendező életének 88. évében, csütörtökön halt meg.

Keresés az oldalon