Kiemelt Hírek 2021. szeptember 06.

Karácsony Gergely egy videóban kritizálta Orbánt és a DK-t

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 06.
Orbán Viktor ma is valótlanságokat állított az Európai Unióról, az sem igaz, hogy a fővárosi önkormányzat Karácsonyt fogja reklámozni egy nagy kampánnyal, majd kitért a DK fizetett hirdetéseire is. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Kovács Attila

Karácsony Gergely egy videóban kritizálta Orbánt és a DK-t

Orbán Viktor ma is valótlanságokat állított az Európai Unióról, az sem igaz, hogy a fővárosi önkormányzat Karácsonyt fogja reklámozni egy nagy kampánnyal, majd kitért a DK fizetett hirdetéseire is. Karácsony Gergely reggel, munkába menet a Szél Kálmán térről jelentkezett be. Videó.

Jakab Péter gyilkossággal vádolja a kormányt: “Nem tudom megbocsátani, majd a jóisten megbocsátja”

Évi harmincezer ember haláláért felelősek, és nem a járvány időszakából – állítja a Jobbik elnöke, aki szerint “Orbán Viktor kezdhet gyónni” Ferenc pápánál. Jakab Péter úgy véli, “végre kinőttünk az óvodából”, és nem az elmúlt 15, hanem 30 év hibáiból szeretne elszámoltatást. Interjú.

Michael Ringier: A magyar kormány illiberális demokráciát emleget, de ilyesmi nem létezik

Werner Fischer/RDB/ullstein bild via Getty Images

Interjút adott a svájci Ringier elnöke, aki a nyáron vette át a régióban a német Axel Springer részvényeit, így immár egyedüli birtokosa a Blikknek, a Kiskegyednek és további népszerű sajtótermékeknek. Michael Ringier magyarországi üzleteiről, “a magyar politikai realitásokról”, a Népszabadságról és a magyar igazságszolgáltatásról is beszélt. Íme.

Mészáros Lőrinc 338 milliárdos pályázatot nyert

A sikert sikerre halmozó felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó V-Híd az utóbbi száz év legjelentősebb budapesti vasúti fejlesztésén fog dolgozni a Budapest-Belgrád vasútvonal költségeinek mintegy feléért. További információkért katt ide.

Több méter magas lángokkal égtek autók és bevásárlókocsik egy budapesti hipermarket előtt

A parkolóban helyszíni videófelvétel készült, éppen a tűzoltók érkezésének pillanatában. Íme.

Elhunyt Vitányi Iván, az MSZP alapítója, a Demokratikus Koalíció örökös tiszteletbeli elnöke 

A magyar értelmiség és ellenállás meghatározó alakja 96 éves volt. Vitányi Iván életéről ebben a cikkben írnak.

Hollik István: Több mint százezer ember csatlakozott a “Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” petícióhoz 

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az aláírásokkal az emberek megmutatják Gyurcsány Ferencnek, hogy emlékeznek még az ő kormányzására. Bővebben.

Meghalt a francia válogatott focista, aki 39 éve kómában feküdt

Jean-Pierre Adams 1982-ben egy térdsérüléssel került kórházba, ahol egy orvosi műhiba örökre megpecsételte ő és felesége életét. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szoboszlai Dominik megkérte a Lipcsét, hogy maradhasson az Andorra elleni meccsre

Laszlo Szirtesi/Getty Images

Az RB Leipzig középpályása külön kérésére léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatottal a szerdai világbajnoki selejtezőn. Részletek.

“Undorító volt, zselés, kocsonyás” – óriás mohaállatot találtak már a Dunában is

Az óriás mohaállatok a méretüket számos ún. zooid egyed telepekbe rendeződésének köszönhetik. Mit érdemes tudni a hirtelen nagy hírverést kapott óriás mohaállatokról, és járhatnak-e ezek az állatok valamilyen veszéllyel? Erről szól ez a cikk.

Keresés az oldalon