Beáll Karácsony mögé a DK az önkormányzati választáson

Startlap - Startlap
Megvan a megállapodás a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd között.

A paktum szerint Karácsony Gergely a két párt főpolgármester-jelöltjeként indul 2024-ben is – írja a hvg.hu a DK és a Párbeszéd közös bejelentésére hivatkozva. Ugyanakkor az is kiderült, hogy hamarosan az MSZP és a Momentum is beáll mögé.

Az egyezség érdemben hozzájárul ahhoz, hogy minél több várost, kerületet, települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselőtestületek vezessenek.

A DK és Párbeszéd  között létrejött átfogó, országos megállapodás tartalmazza a felekhez tartozó, hivatalban lévő főpolgármester és polgármesterek újbóli közös indítását az egész országban.

Ezenkívül közös polgármesterjelöltek állítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

A Párbeszédnél úgy vélik, az ellenzéki kooperáció 2019-ben egy hasonló megállapodás létrejöttével vált részben sikeressé.

Mint írták, azon lesznek, hogy meghaladják a legutóbbi önkormányzati választásokon elért eredményeiket. 

Budapesten főpolgármester-jelöltként eddig a Jobbik Brenner Kolomant, a Mi Hazánk pedig Grundtner Andrást nevezte meg. Mellettük még a sikertelen fővárosi  gazdatüntetés szervezője, Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő indulna.

Ez is érdekelhet

képcím

"Orbán Viktor ma mindenről beszélt, csak a lényegről nem" -...

képcím

DK: Orbán döntött K. Endre kegyelméről

képcím

Marad a Budapest-bérlet, a vármegyebérletet pedig elfogadja a BKK