Karácsony és Márki-Zay együtt indulna az előválasztáson

Startlap - Startlap
A két politikus több, mint négy órát egyeztetett Hódmezővásárhelyen, és ezután közös sajtótájékoztatót tartottak.

Hétfő délután 2 órakor kezdődött Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely egyeztetése Hódmezővásárhelyen.

Pénteken már volt egy tárgyalás a két miniszterelnök-jelölt között. Akkor arról beszéltek mindketten, hogy valamilyen formában összefognak az előválasztás második, október 10-16. közötti második fordulójára.

A mai, bő négyórás egyeztetés után az eredeti időponthoz képest csúszott a sajtótájékoztató, melyre közösen álltak ki a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal elé – írta a 24.hu.  Szinte mindenki egy hosszabb beszédre számított mindkettőjüktől, azonban csak egy szűkre szabott nyilatkozatot tettek, ráadásul kérdezni nem is lehetett tőlük.

Karácsony arról beszélt, hogy az ellenzéki előválasztáson az ő személyükben két olyan jelölt is indult, aki már legyőzte a Fideszt, ezért nagyon sok mindenben megegyezik a gondolkodásuk. Közösen szeretnének olyan politikai ajánlatot adni, amely a jobbközép és balközép gondolkodású embereknek is elfogadható.

Garanciát adnának a szavazóiknak, hogy programpontjaik megvalósulnak egy esetleges kormányzás idején a fontosabb erkölcsi, illetve politikai célokkal egyetemben. 

Budapest jelenlegi főpolgármestere szerint már az is garancia lesz , hogy elhatározták, az előválasztási és az  országgyűlési kampányt, valamint a kormányzást is megosztják egymás között Márki-Zay Péterrel.

Márki-Zay Péter szerint az a cél, hogy Magyarország egy valódi demokratikus jogállam legyen az Európai Unión belül. Hangsúlyozta, hogy Karácsonnyal megértették, hogy csak együtt tudnak előválasztást és választást nyerni. 

Külön kitért arra is, hogy ők nemcsak azt a 47 százalékot képviselik, akik az első fordulóban rájuk szavaztak, hanem ugyanúgy a Jobbik és a Momentum szavazóit is, de várják a DK-sokat is.

További részletek ide kattintva érhetőek el.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Ferenc pápa találkozott Karácsony Gergellyel

képcím

Túlélőcsomagot jelentett be Karácsony Gergely