Jövőre december 24 munkaszüneti nap lehet

Startlap - Startlap
Váratlan fordulat jöhet a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban egy friss, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter által jegyzett tervezet alapján.

A Gazdaságfejlesztés Minisztérium egy olyan tervezetet tett közzé, amelyből kirajzolódik, hogy 2024-ben az ünnepek és a hétvégék közé eső napoknál mikor döntenének úgy, hogy azok inkább egységes formában szünnapként jelenjenek meg – szúrta ki a Pénzcentrum.hu.

Mindez egy kissé azért is tűnik felemásnak, mivel ezeket a napokat tervezetten előre le kell majd dolgozni A nyilvánosságra került anyag szerint 2024-ben a következő változások léphetnek életbe:

  • Az államalapítás ünnepe kapcsán augusztus 3-án, szombat munkanap lesz, míg augusztus 19-én, hétfő pihenőnap
  • A karácsonnyal kapcsolatban december 7-én, szombaton munkanap lesz, míg december 24-én, kedden nem kell majd dolgozni.
  • Szintén a karácsonnyal kapcsolatban december 14-én, szombaton is munkanap lesz, míg december 27-én, pénteken pihenőnapra lehet számítani.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter által jegyzett tervezet hatálya minden munkáltatóra, illetve az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra kiterjed. 

A rendelettervezetre társadalmi egyeztetés keretében 2023. június 3-ig várja az észrevételeket a kormány a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címen.

Ez is érdekelhet

képcím

Nagy Márton: A munkahelyek 37 százaléka van veszélyben

képcím

4,6 százalékkal nőtt 2022-ben a magyar gazdaság

képcím

Nagy Márton: Még sohasem volt ilyen alacsony az álláskeresők...