Kapható a boltban, csökkenti a rezsit, de nem használhatod: teljes a káosz az erkélynapelemek körül

Startlap - Startlap
Hiába árulják itthon is az olcsó, egyszerűen telepíthető eszközt, míg más európai országokban gond nélkül használhatják a háztartások, a magyar közműszolgáltató az áram lekapcsolásával fenyegeti azt, aki bedugja a konnektorba a mini rendszert. Délelőtti hírösszefoglaló.

Kapható a boltban, csökkenti a rezsit, de nem használhatod: teljes a káosz az erkélynapelemek körül

A szakember nélkül telepíthető, olcsó erkélynapelemek iránt rendkívüli a kereslet a rezsicsökkentés szigorításának bejelentése óta. A kis teljesítményű rendszer kifejezetten hasznos lehet, ugyanakkor míg a német piacon ez is egy átlagos műszaki cikknek számít, leszámítva, hogy regisztráció szükséges hozzá, a magyar áramszolgáltató biztonsági és technikai okokból tiltja a használatát. Bővebben.

A tűzifa rendelet visszavonására kérik Orbánt az önkormányzatok

A helyi önkormányzatok többségét tömörítő Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége “rossz jogalkotói döntésnek” minősítette a veszélyhelyzet idején a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályokat tartalmazó kormányrendeletet. A szervezet, amelynek elnöke Tab fideszes polgármestere, öt érvet sorol a miniszterelnöknek. Íme.

Fegyveres orosz katonák tartják fogva a zaporizzsjai atomerőmű személyzetét

Zaporizhzhia Nuclear Power Plant/Anadolu Agency via Getty Images

Az atomerőmű két ukrán dolgozójának sikerült sms-ben, névtelenséget kérve nyilatkoznia a BBC-nek. A személyzet elmondta, mindennapos harcok dúlnak, és túszként élnek március óta.

Szombaton a nitrogén-oxigén állomást lőtték, miután tűz ütött ki. Valami csoda folytán az ott dolgozó emberek túlélték.

Bővebben.

Hiába beszélt a rendőrség 6 ezer jelentkezőről, alig pár száz ember akar határvadász lenni

A sajtó érdeklődésére kiderült, hogy az augusztus eleji hivatalos rendőrségi közléshez képest jóval kevesebben jelentkeztek határvadásznak. A szám ahhoz képest is eltörpül, hogy mennyi emberre volna szükség Orbán Viktor új határvédelmi szervéhez. Részletek.

Kósa Lajos: A Liu fivérek magyarok

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke interjúban igyekezett nyugtatni a kedélyeket a két olimpikon ügyében, akik Kínába hazatérő edzőjüket követve elhagyják az országot. Kósa szerint Csang Csing Lina “visszautasíthatatlan” ajánlatot kapott hazájában. További információkért katt ide.

Orbán Viktor kiemelt feladatot bízott a békési főispánra

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a miniszterelnök a Corvinus projektet, amelynek célja a kitermelés megindítása a nyékpusztai földgázmezőn. A projektnek, amelyhez komoly reményeket fűznek a magyar gázfogyasztás támogatása szempontjából, fontos szereplője lesz a Békés Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Így fogták el a rendőrök a milliókat kaszáló fiatal adathalászokat

A KR NNI kibervédelmi nyomozói a napokban két helyszínen is házkutatást tartottak internetes csalás miatt, az egyik gyanúsított mindösszesen 17 éves. A rendőrség szerint a több millió forintos, több céget és magánszemélyt érintő bűnügynek további elkövetői lehetnek. Videó és további részletek itt.

Napok alatt a feje tetejére állt a magyar sporttelevíziós piac

A DIGI Sport három csatornájának augusztusi megszűnése teljesen átalakította az eddig 12 csatornát számláló sporttévék világát. Tekintve, hogy a hírek szerint a DIGI Sport is régóta veszteségesen működött, és a magyar piac relatíve kicsi, felmerül a kérdés, hogy miért éri meg ennyi sporttelevíziót működtetni nálunk, amelyeket ráadásul gyakran eurómilliós nagyságrendű jogdíjak terhelnek. Erről, valamint a jövőbeli lehetőségekről a csatornákat működtető cégek vezetői nyilatkoztak.

Szeszélyes idő lesz a hétvégén

Egy hidegörvény hatására változóan felhős, csapadékos időjárásra számíthatunk. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Andreas Rentz/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk

képcím

Akár 200 ezer forinttal büntethetik, aki nem vesz részt a...

képcím

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen...