Kiemelt Hírek 2021. szeptember 21.

Kálomista szerint politikai nyomással akarják elsüllyeszteni a Gyurcsány-filmet

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 21.
Az Elkxrtuk producere azt mondja, őt anyagi kár éri emiatt, ezért az Európai Unióhoz fordul az állítólagos cenzúra miatt. Esti hírösszefoglaló.

Kálomista úgy gondolja a forgalmazók politikai nyomás hatására elsüllyesztik a Gyurcsány-filmet

MTI/Mónus Márton

Interjút adott az  Indexnek Kálomista Gábor producer, mely kedden jelent meg a portálon. Ebben azzal vádolta meg a hat fővárosi mozit működtető Budapest Filmet, hogy politikai okból el akarja süllyeszteni az Elkxrtuk című filmjét. Minderről itt lehet olvasni.  A 24.hu-nak ezzel kapcsolatban már reagált is a cég vezérigazgatója, Liszkai Tamás. Íme

Felfüggesztett börtönt kapott Gődény György

A vádirat lényegi része szerint Gődény 2021 november 25-én „A választás szabadsága” címmel egy írást tett közzé saját weboldalán, ami felkerült a róla elnevezett egyéb közösségi média felületekre is.

A cikkben a férfi értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok vásárlási idősávját, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte. A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról pedig azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be. Hogy hány évet is kapott felfüggesztve Gődény György, az ebből a cikkből fog kiderülni. 

Novák Katalin szerint nem életszerű a pedagógus-életpályamodell megváltoztatása

Sajtótájékoztatót tartott a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs, ahol az újságok munkatársai Novák Katalintól is kérdezhettek. Ezek és a válaszok innen érhetőek el. 

Eladott 800 ezer adag AstraZenecát a kormány

A külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott minderről, ahová az ENSZ 76. közgyűlésére érkezett. Arról is beszélt, hogy hazánkban több millió oltóanyag van a raktárakban, és ha minden beoltott kérné a harmadik oltást, az oltatlanok pedig az első kettőt, akkor azt napokon belül meg is kaphatnák. Sőt, mi segíteni is tudunk, magyarázta. Bővebben

Joe Biden: Lesz másik világjárvány

Először mondott beszédet amerikai elnökként ENSZ-közgyűlésen Joe Biden kedden, New Yorkban. Kiemelte, hogy a bombák és a golyók nem fognak senkit sem megvédeni a koronavírus újabb variánsai ellen a jövőben. Részletek

Kiderült, mi okozta a robbanást a kiskörei vízerőműben

Hétfő este robbanás történt a kiskörei vízerőműnél, mely során nyolc személy sérült meg, közülük négyen súlyosan. Kedden nyilvánosságra hozták, milyen művelet során történt a detonáció. Részletek.  

Feljelentést tett a Mi Hazánk politikusa a pécsi Pride miatt

Lantos János, a Mi Hazánk politikusa feljelentést tett a rendőrségen, amiért többen kivitték a gyereküket a pécsi Pride felvonulásra. Részletek

Zárt kapus büntetést kapott a magyar fociválogatott

A magyar válogatott zárt kapus büntetést kapott az angolok elleni világbajnoki selejtezőn történtek miatt, írja a BBC. Hogy miért is sújtják szankcióval a focistákat, azt innen lehet megtudni. 

Vádemelést javasolnak a cseh kormányfő ellen, uniós pénzek nem megfelelő felhasználása miatt

Immáron harmadszorra is vádemelést javasol Andrej Babis cseh kormányfő és egykori tanácsadója, Jana Mayerová ellen a Gólyafészek-ügyben az ország rendőrsége. Bővebben.

Figyelmeztet a CIB: csalók támadják az ügyfeleket

Egymás után érkeznek a riasztások a hazai pénzintézetektől, hogy csalók próbálnak meg – magukat ügyintézőnek kiadva – telefonon megszerezni bizalmas banki adatokat. Most a CIB Bankkal esett meg.  Hogy miként is, az ide kattintva azonnal ki fog derülni.

Keresés az oldalon