Kaleta Gábor 4 év múlva tiszta erkölcsi bizonyítványt kaphat

Startlap - Startlap
A 19 ezer pedofil képért elítélt volt nagykövet akár egy gyermekotthonban is elhelyezkedhetne a későbbiekben a végzettsége alapján. A felfüggesztett börtönön a Fidesz is kiakadt, bedoták a pedofilok nyilvános regisztrálásának ötletét. Az sem kizárt, hogy az amerikai hatóságok kikérik Kaletát. Esti hírösszefoglaló.

Kaleta Gábor 4 év múlva tiszta erkölcsi bizonyítványt kaphat

Bűnügyi nyilvántartás és erkölcsi bizonyítvány itthon is van, de a mostani szabályok értelmében Kaleta Gábor négy év múlva teljesen tiszta lappal indulhatna, és akár egy gyermekotthonban is elhelyezkedhetne végzettsége alapján. A volt perui nagykövetre kirótt pénzbírság és felfüggesztett börtön a kormányoldalt is kiakasztotta, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán gyakorlatilag megfenyegette Kaletát, és bedobta, hogy a jövőben “nyilvános listákat” vezethetnének a pedofilokról. Ezt Gulyás Gergely reakciója szerint a kormány is támogatná. Szexuális bűnelkövetőket nyilvántartó regiszter Amerikában és több európai országban is van, Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány vezetője azt mondja, az ötlet nem az ördögtől való. Mit jelentene egy ilyen nyilvántartás? Ki a hibás az enyhe ítéletért? Mi történne akkor, ha Kaleta Gábort kiadnák az USA-nak? Ezekre a kérdésekre keresi a választ ez a cikk.

Orbán Viktor: “A magyar férfiember archetípusa” a gazda

A kormányfő a Mindent a magyar vidék jövőjéért című könyv csütörtöki budapesti bemutatóján értekezett a magyar vidék múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Orbán a “magyar férfiember archetípusából” egy egész szemléletmódot veztetett le, és a Lánchíd ügyéig húzta gondolatmenetét. A kötet egyik társszerzője dr. Fazekas Sándor volt agrárminiszter, aki felidézte, hogy két évvel ezelőtt Orbán Viktor kérte fel egy mezőgazdasági monográfia megírására. Részletek itt.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy újabb szigorítás jöhet a koronavírus miatt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt az új koronavírus elleni védekezésről, valamint a járvány miatt tervezett európai uniós hitelcsomag kérdéséről. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Esélyes, hogy Dzsudzsák Balázs hazatér a magyar másodosztályba

Goal Magyarország című lap információi szerint Dzsudzsák Balázs és Korhut Mihály a jövő szezont már a magyar másodosztályban kezdheti. Minderről bővebben itt írnak.

Angela Merkel: Kiállunk a jogállamiság mellett még akkor is, ha Orbán Viktorról van szó 

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A német kancellár annak apropóján beszélt az Európai Parlamentbenben szerdán, hogy az Európai Unió soros elnökségét Németország tölti be. A fideszes Győri Enikő és a momentumos Cseh Katalin egyaránt kéréseket intézett hozzá, Angela Merkel azonban csak az utóbbi felszólalásra reagált. Ha szeretnéd tudni, mi hangzott el Magyarországgal kapcsolatban, akkor ezt a cikket olvasd el.

Már toborozzák az iskolaőröket: mutatjuk, kiket keresnek, és mit kínálnak cserébe

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember elsejei kezdéssel már meghirdetett iskolaőri állásokat. A felhívásból kiderül, hogy a munkába állást egy képzés előzi meg, és a jelentkezésnek számos feltétele van. A hirdetésben a bruttó fizetés összegét is rögzítik, és összefoglalják a feladatokat. Részletek itt.

A Dunaferr szakszervezete elöntötte e-mailekkel az orosz nagykövetséget

Mivel fizikai tiltakozásra lehetőségük nincs, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség online demonstrációt hajtott végre csütörtökön kora délután. Az érdekképviselet egy órán át plakátokat zúdított elektronikus üzenetben az orosz nagykövetség postaládájába. Miért demonstrál a Dunaferr? Ebből a cikkből megtudhatod.

A járvány második hulláma “maga lenne az Armageddon”

Egy gazdasági előrejelzés szavatossága legfeljebb pár hét, és valamennyi statiszikai adat új irányt adhat a számoknak. A jelenlegi különféle prognózisok tartalmának nagyjából az egyetlen közös pontja az, hogy még lehet esély a rendezett kilábalásra. Ebben a cikkben  a Századvég, a Kopint-Tárki, a KSH, és a GKI friss jóslatait mutatják be. Az kérdés, hogy a jövő évi gazdasági teljesítményt eléri-e az idei szintet, ami pedig a járvány második hullámát illeti, a lehetőségek lesújtóak.

Trükközve húzzák le a bajba jutott autósokat a feketéző tréleresek, a hatóságok tehetetlenek

Fotó:  Yavuz Arslan/ullstein bild via Getty Images

A közúti járműmentés szabályozása laza, ezért továbbra is jellemző a feketéző autómentők jelenléte. Ebben a cikkben egy autómentéssel foglalkozó vállalkozó számol be arról, hogyan trükköznek feketéző társai, és miként gombolják le a rendes ár többszörösét az autósokról.

Hirtelen 6 milliárddal drágább lett az új Néprazji Múzeum kivitelezési költsége

Eddig úgy volt, 26 milliárdba fog kerülni a Liget Projekt keretében a Városliget szélére tervezett Népraji Múzeum felhúzása, viszont az európai uniós közbeszerzési értesítő csütörtöki dokumentumában már egy 32 milliárdos összeg szerepel. Mivel magyarázzzák a nagy áremelkedést? Innen kiderül.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak