Júliusra véget értek a durva hőhullámok

Startlap - Startlap
A héten változás érkezik időjárásunkban, záporok és zivatarok kíséretében jön az enyhülés. Mutatjuk, mire számíthatunk a folytatásban. Esti hírösszefoglaló.

Júliusra véget értek a drasztikus hőhullámok

Ugyan továbbra is a kánikulát nyögi az ország, jó hír, hogy a héten változás érkezik időjárásunkban, záporok és zivatarok kíséretében jön az enyhülés. Ide kattintva  kiderül, mire számíthatunk a folytatásban, és hol fordulhatnak elő durva viharok. 

Európai Bizottság: Orbán nem mondott igazat

A testület közleményben tudatta valódi véleményét a pedofiltörvényről. Orbán Viktort  név szerint nem említik, de idézik monológját, és cáfolják. Bővebben.

Felkavarta az érzelmeket az emojiplakát-kampány

Átjön, de nagy hülyeség az egész

– mondta a 24.hu-nak egy járókelő. Mint ismert, a kabinet egy emojis plakátkampánnyal reklámozza a legújabb nemzeti konzultáció kérdéseit. A hírportál most megkérdezte az utca emberét, eljutott-e hozzájuk az üzenet. Videó itt.

Meghalt Orosz Sándor volt parlamenti képviselő

65 évesen hunyt el az MSZP egykori politikusa. Életpályájáról itt olvashatsz.

A Mészáros-birodalom péksége szállít kiflit Hernádi Zsolt közpénzből is épült luxusszállodájába

A Vál-Völgye Pékség HŰHA-élményt ígér a reggeli mellé. Bővebben.

Eltűnt egy 45 éves brit nyelvtanár Budapesten

A rendelkezésre álló adatok szerint a brit férfi kedd délután fél öt körül ismeretlen helyre távozott a józsefvárosi otthonából, és azóta semmi életjelet nem adott magáról. A rendőrök jelenleg is keresik a férfit, akinek fotóját és ismertetőjét itt találod.

Újraélesztette vőlegényét egy szabolcsi temetőben

Egy 30 év körüli férfi sírgondozás közben esett össze egy szabolcsi temetőben. Jegyese kért segítséget a mentőktől. A mentésirányító instrukciói alapján pedig a zokogó nő megkezdte az újraélesztést. Azt eláruljuk, hogy szerencsés véget ért a történet, de a folytatást itt olvashatod.

Heves esőzés sújtja Németországot és a neheze még csak most jön

A tetejéig vízbe merült egy autó. Fotó: David Young / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Másfél évtizede nem volt példa olyan hosszan tartó heves esőzésre, ami most károkat és közlekedési fennakadásokat okoz Németország több térségében.  A szászországi Jöhstadtban elsodort egy embert egy megáradt patak, a férfi eltűnt a villámárvízben. A bajorországi Hof járásban katasztrófahelyzetet hirdettek. Ráadásul a legnehezebb időszak még hátravan. Részletek.

“Addig emelkednek az árak a Balatonon, amíg kifizetik az emberek”

A Balatonnál a kereslet-kínálat diktál, amit tovább nehezít, hogy megemelkedett a munkaerő és az alapanyagok költsége, így elkerülhetetlen az áremelés. Mit mond errőlFlesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke?Itt olvashatod.

Ezt szolgálták fel 40 éve egy luxusétteremben Budapesten

Rendkívül értékes felvételek között válogathatunk egy YouTube-csatornán: számos nagyvárosba tehetünk néhány perces időutazást a húszas évektől kezdve egészen a XX. század végéig. Budapestről is van több rövid felvétel, amelyek megmutatják, milyen volt az ország fővárosa az 1930-as, vagy akár az 1970-es években. Ha érdekel, kattints ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Foci-Eb: Német győzelemmel indult a torna

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg