Júliusban indul az ellenzéki előválasztás: itt a pontos menetrend

Startlap - Startlap
De a helyi előválasztási bizottságok az összes, 106 egyéni választókerületben összeállnak már egy héten belül. Esti hírösszefoglaló.

Júliusban indul az ellenzéki előválasztás: itt a pontos menetrend

A Debreciner értesülései szerint a helyi előválasztási bizottságok az összes, 106 egyéni választókerületben összeállnak egy héten belül. És utána hogyan tovább? Ebből a cikkből megtudhatod.

Kiderült, miért betegszik meg sokkal több gyermek a koronavírustól

Miután közel egy évig úgy tűnt, a gyermekek alig vannak veszélyben a vírustól, a harmadik hullám során változott a helyzet, egyre több fiatal kerül súlyos állapotba, illetve kórházba a kórokozótól. Mi az oka a gyermekeket sújtó drasztikusabb tüneteknek? Miért nem kapnak ők is oltást? Mit tehetünk jelenleg a védelmük érdekében? Ezekre a kérdésekre ebben a cikkbenválaszol Falus András akadémikus, Széchenyi-díjas immunológus professzor.

Müller Cecília: Ne reménykedjen senki abban, hogy azok, akik oltakoztak, megvédik a vírustól

Az országos tiszti főorvos egy jó hírről is beszámolt az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján, de rögtön felhívta a figyelmet az apró javulás “törékeny” jellegére is. Ezenkívül közölték a szokásos adatokat is, plusz meghallgathattuk Müller Cecília néhány újabb hasznos tanácsát, amelyeket ezúttal a szülőknek és a pedagógusoknak címzett. Erre a linkre kattintva egy összefoglalót találsz az elhangzottakról.

A külügy bejelentette: hamarosan milliós tételben érkeznek kínai és orosz vakcinák

Fotó Kevin FrayerGetty Images

Menczer Tamás államtitkár a fontos részletek megosztása közben arra is szakított időt, hogy az ellenzék oltásellenességéről tájékoztasson. Részletek itt.

Ellenzéki összefogás: Orbán Viktor a tanárokra és a szülőkre hárítja a felelősséget, miközben magyarok százezreinek életével játszik

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, és a Párbeszéd közösen szólította fel a miniszterelnököt, hogy vonja vissza az óvodák és iskolák hétfői nyitásáról szóló döntést. A hat párt szerint Orbán Viktor magának rendelt közvélemény-kutatások alapján, politikai hazárdjátékot játszik, telt házas focimeccsekről szóló álmait kergetve. Bővebben.

Republikon: Kálmán Olga a legesélyesebb a II. kerületi előválasztáson

Budapest 4. választókerületében, ahol komoly ellenzéki verseny várható ismert politikusokkal, kerül megrendezésre az első előválasztási vita. A körzetben készült reprezentatív közvélemény-kutatás szerint ha most vasárnap kellene választani, nagy előnnyel nyerne az egységes ellenzék. Bővebben.

Már készülnek a vendéglátósok a nyitásra: sokan áremelést terveznek

Orbán Viktor szerint mindjárt elérjük a 3,5 milliós átoltottságot, és ez az a pont, amikor ismét kinyithatnak az éttermek, bárok teraszai. Az érintettek szeretnék kompenzálni az elmúlt időszak bevételkieséseit, de nem ez az egyetlen probléma, amellyel a közeljövőben szembe kell nézniük. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Pedofil képeket készített saját kislányairól egy solti férfi

Sajnos az ügy még ennél is súlyosabb, a vádirat szerint az apa egyéb módon is abuzálta kiskorú gyermekeit. Az esetről ebben a cikkben írnak.

108 éves hidegrekord dőlt meg a Kékestetőn

A több mint egy évszázadon át töretlenül álló negatív csúcsot még akkor mérték, amikor a jelenlegi 7,8 helyett “mindösszesen” 1,8 milliárd ember élt a bolygón. Részletek itt.

Különleges helyszínen nyitott új üzletet az Aldi Budapesten

Fotó Ákos StillerBloomberg via Getty Images

Az új egység számára egy régi, nagy hagyományokra visszatekintő épületegyüttest rehabilitáltak, a felújítás közel hét hónapig tartott. Ha kíváncsi vagy a rendhagyó boltra, valamint a nyitással kapcsolatos további információkra, akkor katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Müller Cecília a szűrővizsgálatokról: napirendre kell tűzni a...

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on