Kiemelt Hírek 2020. november 13.

Jövő héttől megint változik a Lidl nyitvatartása

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 13.
A diszkontlánc az este 7 órás boltzárat szeretné kompenzálni. Esti hírösszefoglaló.

Jövő héttől megint változik a Lidl nyitvatartása

A diszkontlánc az este 7 órás boltzárat szeretné kompenzálni. További információkért kattints ide.

Rekordbírságot kapott az Auchan: egymilliárd forintot kell kifizetniük

A Gazdasági Versenyhivatal határozatát mindenben jóváhagyta a Kúria, a francia multicégnek több mint egymilliárdot kell fizetnie, amiért visszaélt a piaci erejével. A 2015-re visszanyúló ügyet ebből a cikkből ismerheted meg.

Kutyások, figyelem: itt a térkép, ami megmutatja, hol sétálhattok pontosan esténként

A szerdán életbe lépett új járványellenes rendelkezések értelmében a kijárási tilalom alól kivételt jelent a kutyasétáltatás, de csak a lakóhelytől számított 500 méteres sugarú körön belül. Adódik a kérdés, hogy ezt mégis hogy mérjük le? Egy speciális térkép készült a probléma megoldására. Íme.

Jönnek a további elbocsátások

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A magyar kis- és középvállalkozások több mint harmada biztosan tudja, vagy fontolgatja az újabb kirúgásokat. A legnagyobb veszélyben a kisebb cégek dolgozói vannak, és nehezíti a dolgokat, hogy a mostani körülmények egészen másmilyenek, mint az első hullám idején. Kiket érinthet az újabb elbocsátási hullám, és mi áll a háttérben? Erről szól ez a cikk.

Megkárosítják a ruhakölcsönzők a középiskolásokat a lefújt szalagavatók miatt

Pénzt nem tudunk visszaadni, de ha a kislány 5-6 év múlva férjhez megy, beszámítjuk az összeget az esküvői ruhába

– közölték az egyik VI. kerületi szalonban, ahol ráadásul 40 százalékos foglalót kérnek. Számos helyen hasonló a helyzet, márpedig ez törvénysértés. Bővebben.

A novemberi bérletek árának visszafizetésére kérte a polgármestereket a kormány

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Facebookon közölte, hogy a bérletek egy részének visszaváltását elrendelték, a többiről a polgármestereknek kell gondoskodniuk. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Megtagadta az MTI Hadházy Ákos közleményének kiadását

A Szél Bernadett és Szabó Szabolcs által is jegyzett szövegben gyakorlatilag bizonyítékot mutattak fel arra, hogy az MTVA egy “példátlan propagandagépezet”, amely nyílt törvénysértésre utasította munkatársait, az ellenszegülőket kirúgással fenyegetve. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe. 

Zöld díszkivilágítást kap Budapest karácsonyra

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A díszeknek nem a színe lesz zöld, hanem a szemlélete: energiabarát, lebomló, újrahasznosított alapanyagokból gyártott, sőt, fabarát dekoráció lesz. Az eddig használt díszítés ugyanis kárt tett a növényekben. A téma izgalmasabb mint hinnéd, még cukornádat is felhasználnak például, és új látványterv készült. Fotók és további részletek itt.

A belügyminiszterhez fordultak az értelmi fogyatékosok: felmentést kérnek a maszkviselés alól

A járvány megfékezése érdekében alkalmazott újabb szigorítások minden eddiginél nehezebb helyzetbe hozzák a fogyatékossággal élők hozzátartozóit. Az érdekvédelmi szervezet a cseh és a szlovák szabályokra mutat pozitív példaként. Minderről bővebben itt írnak.

Megtalálták a férfit, aki ellopta II. János Pál pápa vérét

A 49 éves gyanúsítottat, aki már korábban is elkövethetett hasonló bűncselekményeket, a biztonsági kamera felvétele buktatta le. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz.

Keresés az oldalon