Kiemelt Hírek 2020. november 09.

Bejelentés: meglehet a COVID-oltóanyag

bubba Kiemelt Hírek 2020. november 09.
Az amerikai Pfizer és a német Biontech gyógyszergyártók közös termékét emberek tízezrein tesztelték már. Esti hírösszefoglaló.

Jövő héten megkaphatja az engedélyt az első koronavírus-vakcina

A BNT162b2-ről, vagyis amerikai Pfizer és a német Biontech gyógyszergyártók közös termékéről van szó. Az oltóanyagot emberek tízezrein tesztelték már. Ide kattintva mindent megtudhatsz a fejlesztésről, a tesztelés menetéről és a szer hatékonyságáról.

Drasztikus járványellenes szigorításokat jelentett be Orbán Viktor 

Az új koronavírus terjedésének drámai megugrása miatt a miniszterelnök további, az eddigieknél jóval keményebb intézkedésekről tájékoztatott hétfői videójában az operatív törzs ülése után. Szerdától a kijárási tilalom időtartama jelentősen meghosszabbodik, rengeteg minden bezár, csökkennek a nyitvatartási idők, és még sok más változik. További információkért kattints ide.

Donald Trump unokahúga megszólalt: “a világ leghatalmasabb és legtörékenyebb egója” bosszúból törni-zúzni fog

Fotó: Spencer Platt/Getty Images

Mary Trump véleménycikkében aggasztó jövőt fest nagybátyja elnökségének hátralévő két és fél hónapjáról. A pszichológus végzettségű unokahúg szerint az érzelmi fejlődésben megrekedt nagybátyja kegyetlen bosszút fog állni. Mary Trump cikkének legérdekesebb részeit itt ismertetik.

Az államtitkár szerint a PDSZ direkt ellehetetlenítené a védekezést

Miután a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) vasárnapi közleményében arra kérte a szülőket, hogy tartsák otthon a gyermekeiketMaruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára hétfőn keményen odaszólt nekik. Bővebben.

Karácsony: A kormány ma olyan szűrési programot jelentett be, amelyért egy nappal ezelőtt még “lehülyézték” a Fővárosi Önkormányzatot

A főpolgármester szükségesnek és indokoltnak tartja a miniszterelnök által hétfőn bejelentett ujabb járványvédelmi lépéseket, ugyanakkor nem tud szó nélkül elmenni amellett, hogy

ostoba kormányzati politikai támadások nehezítik a védekezést.

Karácsony Gergely teljes közleménye erre a linkre kattintva található.

Nagyon kiakadtak az önkormányzatok Parragh László ötletétől

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közelmúltban újraválasztott elnöke az önkormányzatok zsebének kiürítésével szeretné megoldani a gazdasági válságot. Minderről bővebben itt írnak.

Szijjártó: A tünetek egyelőre nem engednek

Fotó: Fatih Aktas/Anadolu Agency via Getty Images

A koronavírusos külügyminiszter hétfőn Facebook-videóval jelentkezett. Ahogy vasárnapra, úgy mára is tartogatott azért egy jó hírt a betegsége fejleményein túl. Részletek itt.

Botrányba fulladt a parlament népjóléti bizottságának hétfői ülése

A bizottság ismét nem volt képes meghallgatni az operatív törzs tagjait, a képviselők egymásnak estek, az ülést be kellett rekeszteni. Mi történt? Innen kiderül.

Több év börtönt és 419 milliós vagyonelkobzást kapott egy adócsaló

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokon jogerős ítéletében 418 845 702 forint összegben rendelt el vagyonelkobzást, illetve további büntetésekről is határozott. Az ügyről ebben a cikkben olvashatsz.

Két és fél méteres harcsát fogtak ki a gyáli Sós-tóból

A nőstény hal annyira gigantikus, hogy a mérleget is kiakasztotta. Ebben a cikkben elolvashatod a nagy fogás izgalmas történetét, és természetesen fényképeket is találsz a tórekordot döntő zsákmányról.

Keresés az oldalon