Jóval korábban érkezik a decemberi nyugdíj

Startlap - Startlap
Most nem csak hamarabb, de nagyobb öszeg is érkezik a számlákra. Reggeli hírösszefoglaló.

Jóval korábban érkezik a decemberi nyugdíj

A Magyar Államkincstár rendszerint a hónap elején utal, de most nem csak hamarabb, de nagyobb öszeg is érkezik a számlákra. Aki a postán keresztül kapja a járandósságát, annak kicsit tovább kell várnia. További információkért kattints ide.

Szeptember óta először csökkent az új fertőzöttek száma a világban

A hírről a WHO főigazgatója számolt be, ugyanakkor óvatosságra intett: a közelgő ünnepek kapcsán azt mondta, mindenki gondolja át, kinek az életét kockáztatja döntéseivel. Bővebben.

Orbán Viktor és a lengyel elnök a németek új javaslatát várja az EU-s költségvetésről

Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki hétfőn másfél órán át egyeztetett a lengyel-magyar vétó ügyében. A lengyelek szerint az uniós partnerek készek lesznek lemondani minden feltételről. Részletek itt.

A tanuszoda lett az Orbán-kormány új stadionja

Fotó: Ian Waldie/Getty Images

A tanuszodákban az a jó, hogy minden kisvárosban elfér egy. Ennek Mészáros Lőrinc is alighanem nagyon örül, hiszen éppen az ő érdekeltsége nyert el nagy versenyben egy milliárdos uszodaberuházást. Minderről bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz.

Orbán szívügye Makovecz stílusban: darabonként 230 milliót fizet a kormány az orvosi szolgálati házakért

381 millió forintos állami támogatást nyert Nagydorog önkormányzata orvosi szolgálati lakás építésére – jelentette be a település polgármestere. A Magyar Falu Program keretében több más település kapott hasonló támogatást. Nem hagyományos házak épülnek, nem hagyományos stílusban. Fotók és további részletek ebben a cikkben.

Csodálatos karácsonyi díszbe borult idén a Fehér Ház

Méltón búcsúzik Melania Trump. Az idei dekorációval a járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozók előtt is tisztelegnek. Fotók és további részletek itt.

Kiszivárogtak a dokumentumok: Kína hamis számokat közölt a vírusról a járvány elején

A CNN hosszú, tényfeltáró cikkében egy 117 oldalnyi, eddig nem ismert dokumentumot tárnak a nyilvánosság elé, amelyet Hupej tartomány egészségügyi hatóságai által készített belső felhasználásra. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Mutatjuk Európa legnépszerűbb villanyautóit

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A tisztán elektromos hajtásláncú személyautók európai piacán októberben egy német, egy francia és egy dél-koreai típus hasított. Íme a teljes 10-es toplista.

Már csak pár napig marad a hideg

A hét második felében dél felől egyre enyhébb léghullámok hatására akár 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Korábban kezdi kézbesíteni a Magyar Posta a februári dupla...

képcím

Herczeg Zoltán elhagyja a divatipart: "A tartalékaim tetemes...

képcím

Ferenc pápa a szentföldi harcok leállítását sürgette...