Jönnek a megyénkénti lezárások? Megnézték, hol indokolhatja a szigort a statisztika

Startlap - Startlap
A népegészségügy járványügyi főosztályvezetője, aki a legutóbbi szigorításnál a kormány előtt dobta be, milyen lépésekre számíthatunk, a minap a megyénként eltérő szabályokról beszélt. A hírre már Karácsony Gergely is reagált. Reggeli hírösszefoglaló.

Jönnek a megyénkénti lezárások? Megnézték, hol indokolhatja a szigort a statisztika

A március 8-án életbe lépő fokozott védelmi intézkedések bejelentése előtt Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője már egy héttel korábban elárulta, milyen lépésekre számíthatunk. Galgóczi a minap azt mondta, nem zárható ki, hogy megyénként eltérő szabályokat vezethetnek be a különböző járványügyi adatoknak megfelelően. Hol indokolhatják a fertőzési számok a lezárásokat? Erről szól ez a cikk.

A fővárosi és környéki magas fertőzési ráták miatt Karácsony Gergelyt megkérdezték, vajon mindez azt jelenti-e, hogy Budapestre külön korlátozó intézkedéseket tervez a kormány. A főpolgármester válasza erre a linkre kattintva található.

Zacher Gábor: Most olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset történne

A hatvani kórház sürgősségi és Covid-osztályán dolgozó neves toxikológus előbbre jósolja a harmadik hullám tetőzését, mint a többi szakértő. Ha kíváncsi vagy, mit nyilatkozott Zacher, akkor itt folytasd az olvasást.

Gigantikus “Orwell Viktor” felirat jelent meg a Gellért-hegyen

Fotó: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

A kormányfőre és George Orwellre utaló nevet március 15-én vetítették a hegyre. Fotó és további részletek itt.

Többszörös lottónyereményeivel magyarázza a helyieknek a kompolti polgármester, hogy miért él olyan feltűnően jól

A Heves megyei kétezer fős település lakosai értetlenül figyelik polgármesterük kivételes életmódját. Balázs Zoltán egy ház eladása mellett különös szerencséjére fogja a drága BMW-jét. Bővebben.

Videón, ahogy a hat uszályt húzó Cseljabinszk telibe találja a bajai híd pillérét

A baleset hétfőn délben történt. Íme a felvétel.

Nem minden gyerek sérült meg – ez volt a rendőrség egyik indoka a hírhedt XVI. kerületi csúszdák vizsgálatakor

Törött sípcsont, sérült térdek, kitört fogak: a 2019-es őszi önkormányzati választási kampány hajrájában átadott játszótér miatt elárasztották a szülői panaszok a kerület Facebook-csoportját. A rendőrség 13 hónap után megszüntette az eljárást, a szülői beszámolók helyett a szakértői véleményre helyezve a hangsúlyt. Ami rámutatott arra is, hogy a vonatkozó szabályok pontatlanok, ellentmondásosak. Az ügyről és annak legfrissebb fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A Nemzeti Pedagógus Kar szerint a tanárok beoltása nélkül nem tudnak jól működni az iskolák

Horváth Péter elnök azt mondja, hiába várták a pedagógusok immár jóval felkészültebben a digitális oktatást, az iskolák nem tudják a megszokott színvonalat nyújtani. Bővebben.

Kim Dzsongun húga figyelmeztette Joe Bidenéket: “Ha nyugodt álmokat szeretne a következő négy évben, inkább tartózkodjon a balhékeltéstől”

Fotó: Jean Catuffe/Getty Images

Kim Jodzsong, aki maga is magas tisztséget tölt be az ország vezetőségében, az USA-nak küldött fenyegető üzenetében azt is jelezte, hogy fontolgatják a kilépést a két Korea katonai egyezményéből. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Sokáig velünk marad az erős, viharos szél

Ugyan csütörtöktől mérséklődik a légmozgás, ez csak átmeneti fordulatot jelent, a jövő hét nagy részében is erős szél lesz jellemző. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

Saját mozgalmának elnöksége sem támogatja Márki-Zay...