Jöhet az egydózisú vakcina, kiderült a gyártó is

Startlap - Startlap
A többivel ellentétben nem kell még egyszer beadatni a hatóanyagot, így rengeteg idő megsporólható a készítménnyel. Esti hírösszefoglaló.

Az Európai Gyógyszerügynökség elfogadta az egydózisú vakcinát

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezésre javaslata alapján hamarosan forgalomba kerülhet a kontinensen egy olyan koronavírus-ellenes oltóanyag, amelyet mindössze egyszer kell csak beadni. Hogy melyik is ez, és milyen hatásfokkal is működik, az ide kattintva azonnal megtudható. 

Egyre több európai ország függeszti fel az oltást az AstraZeneca készítményeivel

Fotó: Getty Images

A kontinensen több állam is kétkedik a cég készítményével kapcsolatban, bár vannak olyan országok akiknek csak egy megadott lajstromszámú szállítmányból származó oltóanyaggal van gondjuk. Bővebben

Karácsony: A kormánynak nem kellenek a fővárosi oltópontok

A kormány nem tart igényt a fővárosi oltópontokra – írta csütörtökön a Facebookon Karácsony Gergely. A főpolgármester és Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke egy héttel korábban írt levelet Orbán Viktornak, amiben felajánlották a budapesti kerületek segítségét. A járvány idején több, mint meghökkentő történetről itt olvashatunk többet. 

Szlávik János: Nem vennék repülőjegyet nyárra

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint nagyon nem kellene még nyitásról beszélnünk, hiszen leghamarabb áprilisban jöhet el a harmadik hullám leszálló ága. Részletek

450 ezer kínai vakcina érkezett az országba csütörtökön

Orbán Viktor személyesen jelezte saját közösségi oldalán, hogy újabb 450 ezer vakcina érkezett az országba. Szijjártó Péter már pontosította, hogy kínai oltóanyagról van szó. Bővebben

Megtámadta a jogállamisági mechanizmust Magyarország

Magyarország mellett Lengyelország is keresetet nyújtott be a jogállamisági mechanizmus ellen az Európai Bíróságon csütörtökön. Hogy mindezt miért kezdeményezték, arról ebből a cikkből lehet többet megtudni.

Érvénytelennek ítélték a Klubrádió frekvenciapályázatát

A Klubrádió jogsértőnek tartja, hogy érvénytelennek minősítette a Médiatanács a 92,9-re MHz-es frekvenciára beadott pályázatát. Hogy miért is nyilvánították annak a tendert, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Titokzatos repülőroncsot talált két túrázó Skóciában

Fotó: Getty Images

Túrázni ment március 7-én, vasárnap délután a 39 éves Pamela Aitken a barátnőjével, az 54 éves Kathryn Gaffney-vel. Olyasmire bukkantak, ami hetven éve tűnt el, és kifejezetten különös, hogy eddig senki sem bukkant rá. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben