Jöhet a harmadik adag a Sinopharmmal oltottaknak

Startlap - Startlap
Egyre több olyan személyről tudni, akiknél az oltás után negatív eredményeket hoz az antitestvizsgálat. Délelőtti hírösszefoglaló.

Jöhet a harmadik adag a Sinopharmmal oltottaknak

Ha a járvány úgy alakul, Magyarország készen áll a harmadik oltásra.

Ezt közölte az operatív törzs az RTL Klubbal, miután a csatorna megkereste a törzset azzal kapcsolatban, hogy egyre több olyan személyről tudni, akiknél az oltás után negatív eredményeket hoz az antitestvizsgálat. Ők jellemzően idősebb, kínai vakcinával beoltott személyek. Íme a részletek.

Megjelentek a rendeletek: ezek a szabályok érvényesek 5,5 millió beoltott után

A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lép életbe az 5,5 millió beoltott elérését követően, emlékeztet a kormányzati tájékoztató portál. A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozatáról szóló kormányrendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Az új szabályokat itt találod.

Minden tudnivaló a mától elérhető uniós oltási igazolásról

Magyarország július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is, az angol-magyar kétnyelvű uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető. Ha érdekel, hogy ki jogosult rá, és hogyan szerezhető be az igazolás, minden információt beszerezhetsz innen.

Rajtaütöttek egy sárosdi rabszolgatartón

Fotó: Police.hu

Videón, hogy milyen embertelen körülmények között tartotta fogva áldozatait a sárosdi férfi. Íme.

Az uniós bírósághoz fordulhatnak a homofób pedofiltörvény miatt

Levélben fordult a múlt héten az Európai Bizottság a magyar kormányhoz a homofób pedofiltörvény ügyében. Erre csütörtökön várható válasz az Orbán-kormány részéről.  Az MTI szerint Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa szerdán egy sajtókonferencián arról beszélt Brüsszelben, ha a választ a Bizottság nem találja kielégítőnek, nem fognak habozni, hogy jogi síkra tereljék az ügyet, amely akár elérheti az uniós bíróságot is. Részletek.

Szivárványzászlót vittek Orbánnak

Civil szervezetek üdvözlik a miniszterelnök kijelentését, miszerint a szivárványzászló Budapesten az utcakép része, és vittek egyet a Miniszterelnökségre, hogy a Karmelita kolostorra is kifüggesszék. Ha kíváncsi vagy a reakcióra, erre a linkre kattints.

Közzétették a legfrissebb, hazai járványügyi adatokat

Továbbra is jól alakulnak a koronavírus-számok, sőt, az egyik legfontosabb adatra 10 hónappal ezelőtt volt példa utoljára. Ide kattints.

Még nem döntöttek a Dunaferr felszámolásáról

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Megtörte a csendet az ISD Dunaferr ügyében az eddig állami felszámolóként ismert cég, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft. A 24.hu kérdéseire Dr. Pallós Zoltán ügyvezető válaszolt, itt.

Ausztria megszünteti a korlátozások túlnyomó többségét

A korábban meghozott döntés alapját egyfelől a járványügyi mutatók folyamatos, a vártnál jóval kedvezőbb alakulása, másfelől az oltások terén történt előrehaladás jelenti. Az új szabályokról bővebben itt olvashatsz.

Ennyi esőre számíthatunk a következő napokban

Egyre nagyobb a csapadékhiány, hazánk legnagyobb részén átlagosan 70 milliméter hiányzik a földekből. Ha érdekel, hol és mennyi eső eshet a következő napokban, nézd meg a részletes időjárás-előrejelzést, itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Öt nőt öltek meg Bécsben egy nap alatt - A hét hírei képekben

képcím

Földrengés volt Ausztriában