Jogerős: hét évet kapott Vizoviczki László

Költségvetési csalás miatt ítélték el.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-03 11:25

Vizoviczki László elsőrendű vádlott hallgatja az ítéletet az ellene és 33 társa ellen milliárdos nagyságrendű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 28-án. A bíróság elsőfokú döntésével hét év börtönre ítélte Vizoviczki Lászlót vendéglátóipari tevékenységgel összefüggő költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtotta Vizoviczki László elsőrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú jogerős ítéletében – közölte az MTI.

A vád lényege, hogy a Vizoviczki által háttérből irányított belvárosi szórakozóhelyek bevételük egy részét eltitkolták és ezzel 2010-2012 között milliárdos nagyságrendű költségvetési csalás valósult meg. A módszer lényege az volt, hogy a vádlottak a fogyasztás egy részét nem ütötték be a pénztárgépbe.

Tavaly tavasszal kihirdetett elsőfokú nem jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék 7 év szabadságvesztésre és 600 millió forint vagyonelkobzásra ítélte Vizoviczkit, 33 vádlott-társa közül van, aki több éves szabadságvesztést kapott, más enyhébb büntetést, de van olyan is, akit felmentettek.

Idén júliusban az ítélőtábla másodfokú eljárásában az ügyész a bűnszervezet megállapítását es lényeges súlyosítást, a védő felmentést, az eljárás megszüntetését vagy megismétlését, illetve enyhítést indítványozott.

“Napnyugtától napkeltéig ő uralta ezt a várost”

Többek között a 444 közölt több részből álló, terjedelmes cikket Vizoviczki László életútjáról. Ebből az is kiderül: üzletfelei és a kilencvenes évek belvárosi vendéglátósai azzal magyarázták Vizoviczki sikerét, hogy “jóban volt a rendőrökkel, és pénzzel tömte őket”.  A kétrészes cikkben arra is kitérnek, hogy Vizoviczkit ugyan a legtöbben baloldali kötődésű vállalkozónak tartják, valójában azonban mindkét oldalon jócskán voltak barátai.

Vizoviczki a kétezres években baloldali kormány és baloldali városvezetés idején szerezte meg a legtöbb diszkóját, ehhez azonban az kellett, hogy 2002-ig, fideszes kormányzás alatt meg tudjon erősödni a fideszes vezetésű V. kerületben

-írják.

A Vizó-birodalom tündöklése és bukása- “Én vagyok Vizoviczki László, a Sziget ura!” címmel közölt szintén írást a Pesti Srácok is néhány évvel ezelőtt. A lap cikksorozatában betekintést nyújtott akkor a Vizoviczki-birodalom működésébe, megmutatták, melyik kerület polgármestere volt rendszeres vendége a Hajógyári szigeten lévő szórakozóhely VIP szobájának, de arra is találtak dokumentumot, miért mondott le az egyik rendőri vezető MSZP-s testvére a polgármesteri székéről.

Az IndexAz ember, akitől mindenki rettegett címmel megjelent portréjában említi azt a Vizoviczki Lászlóval készült hétperces telefoninterjút,  amit 2011. január 19-én, a West Balkán-tragédia után készítettek vele a Kossuth rádióban a szórakozóhelyek biztonságáról.

“A riporternek jól hallhatóan szinte elcsuklik a hangja az ijedtségtől, pedig nem is egy helyen vannak, az interjú ártatlan kérdéseit pedig nyilvánvalóan előre egyeztették. Onnan is tudható ez, hogy ugyanezen a napon a legendásan rejtőzködő üzletember váratlanul a fél magyar sajtónak, így az Indexnek is nyilatkozott, gyakorlatilag szó szerint ugyanazt, mint a közrádiónak” – olvasható a lapban.

Mai nap hírei

Legutóbb Gyurcsány kormánya csinált ekkora hiányt, mint most Orbáné

168ora.hu7 órája

3 daganattípus, amelyet örökölhetünk

napidoktor.hu8 órája

Ricky Martin kissé mellényúlt új külsejével: de férje imádja az átalakulást

joy.hu10 órája

A magyar a vakcina mögött: Karikó Katalin, akinek a nevét az egész világ megismerte

unilife.hu14 órája

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter a vakcinákról

demokrata.hu15 órája

Az Alaptörvény szerinti tulajdonhoz való jogot sérti

transpack.hu16 órája

Megszakad a szív: egy szánkó vetett véget a 18 éves fiú életének

metropol.hu17 órája

Fúziós prosztatabiopszia mentheti meg a férfiak életét

szimpatika.hu18 órája