Jobbikos politikus kerül Márki-Zay Péter helyére

Startlap - Startlap
Döntöttek az ellenzéki pártok a megüresedett parlamenti helyekről; brutálisan drágán jön az orosz gáz Magyarországra; 200 ezres bírság jár annak, aki kibújna az idei népszavazás alól. Heti hírösszefoglaló.

Jobbikos politikus kerül Márki-Zay Péter helyére

Az ellenzéki pártok szombat reggeli közleménye szerint egyhangú döntést hoztak a megüresedett listás mandátumok betöltéséről – Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt mandátumát a Jobbik egyik politikusa kapja, és arról is megállapodtak, hogy ki tölti be Karácsony Gergely főpolgármester, és Dobrev Klára DK-s EP-képviselő parlamenti helyét. A nevek itt olvashatóak.

Újra megpróbálják a civilek kimenekítését Mariupolból

A tervek szerint szombaton több civil elhagyhatja Mariupolt; Ferenc pápa nem megy Ukrajnába; az Egyesült Királyság egyes szupermarketjei korlátozzák a vásárolható étolaj mennyiségét. Az orosz-ukrán háború hírei percről percre itt.

Pécsen is érezték a halálos áldozattal járó boszniai földrengést

Pénteken késő este 5,7-es erősségű földrengés volt Bosznia-Hercegovinában, a földrengés következtében egy 28 éves nő meghalt, miután a Mostar alatt fekvő Stolacban szikla zuhant egy házra.  Több sérültről is van hír. A Telexnek egy pécsi olvasójuk jelezte, hogy  a 10 emeletes panel felső szintjén, pár száz kilométerrel arrébb is érezték a földrengés hatását. Részletek.

Akadozik a Yettel hálózata szombaton, többen nem tudnak telefonálni

A Yettel több ügyfele panaszkodott arra, hogy az internetszolgáltatás sem működik szombat délelőtt. A hálózatkiesést a Startlapnál is tapasztaltuk, ebben a cikkben mutatjuk, hogy mi segített a helyreállításban.

Beruházó: nyilvános marad a strand Balatonaligán

A hajdani pártüdülőből lett önkormányzati terület magántulajdonná válhat, ami komoly vitákat kavart, mert az épülő luxusüdülőt nem használhatnák ugyanúgy a helyiek és a nyaralni érkezők, mint eddig. Ezt cáfolta most a beruházó. Bővebben.

Egy korrupciós botrány a Pénzügyminisztériumig ér

Több mint 200 millió forint készpénzt, 60 milliónyi értékpapírt és egy 40 milliós autót foglaltak le hivatalos személyektől. A korrupciós ügyről itt lehet megtudni minden lényegeset. Ez a cikk pedig arról fejleményről számol be, hogy az ügyben öt embernek rendelték el az egy hónapos letartóztatását, egy személy pedig bűnügyi felügyeletbe került. 

Brutálisan drágán jön az orosz gáz Magyarországra

Köbméterenként majdnem négyszáz forint volt a Magyarországra érkező orosz földgáz átlagára februárban. Ez nagyjából a hatszorosa annak, amennyit a lakosságtól kap az állami szolgáltató, az MVM ugyanezért a gázért. Részletek

30 százalékkal is megnőhet a kamatstopos lakáshitelek törlesztője júliustól

A kormány által januárban elrendelt kamatstop június 30-ig van érvényben. Ha nem rendelkeznek a hosszabbításról, mintegy félmillió ügyfél törlesztőrészlete változhat, méghozzá fájdalmas mértékben. Van lehetőség ugyanakkor időben lépni, és változtatni a hitelkonstrukción. Mivel járhat pontosan a kamatstop megszüntetése, és mit tehetnek a hitelfelvevők? Erről szól ez a cikk.

Idén népszámlálás lesz, 200 ezres bírság jár annak, aki ki akar bújni alóla

2022-ben jön a teljesen elektronikus népszámlálás, mellyel a 2021-ben, a koronavírus-járvány miatt elmaradt adatszolgáltatás pótolják. A műveletről itt lehet megtudni minden fontos részletet, többek között azt is, mikor is indítják el a népszámlálást. 

 Hűtőre ragasztott cetli vezette el a rendőröket a New York-i magyar nő megölésével gyanúsított férfihoz

„Szerezzetek egy új karbantartót” – ezt az üzenet ragasztották ki a családi hűtőre a New Yorkban meggyilkolt magyar nő Forest Hills-i házában, és ez a papírka volt az, ami nyomra vezette a rendőröket. Csütörtökön ugyanis gyanúsítottként vették őrizetbe a ház korábbi karbantartóját, a 44 éves David Bonolát, aki vallomásában beismerte, hogy 59-szer szúrta meg a kétgyermekes G. Orsolyát, majd a holttestét egy gurulós hokitáskába tuszkolta. Hogy mi lehetett a férfi indítéka a gyilkosságra, arról ebben a cikkben olvashatsz.

Címlapkép: Kisbenedek Attila/ AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Márki-Zay Péter üzent Magyar Péternek

képcím

Biogolyóstoll, fideszes pártkatona - ellenzéki reakciók Sulyok...

képcím

Az ATV műsorvezetője szerint Kaleta nem pedofil